Stefhan Kuntz'tan Sergen Yalçın açıklaması: Duyduğumda kahkaha attım

A Milli Takım'ın başına getirilen Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Stefhan Kuntz'tan Sergen Yalçın açıklaması: Duyduğumda kahkaha attım

Alman teknik direktör Stefan Kunt, A Milli Takım'ın başına geçmek için resmi imzayı attı. İmza töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Yeni dönemde Kuntz'un en büyük yardımcısı Hamit Altıntop olacaktır" dedi...

Stefan Kuntz da, "Türkiye benim ikinci evim gibi. Türk futbolunun potansiyelini biliyorum. Bana duyduğunuz güven için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Kuntz, Hamit'in kendisini aradığında gurur duyduğunu söyleyerek, "Son derece ünlü ve başarılı Türk teknik direktörlerinin ardından geldiğim için çok mutluyum" dedi.

Beşiktaş'ta geçirdiğim yıl inanılmazdı

Beşiktaş'ta geçirdiği dönemleri unutamadığını söyleyen Kuntz, "Beşiktaş’ta geçirdiğim bir yıl inanılmazdı. Eşim hala, ‘Eğer bir hata yaptıysak Türkiye’den erken ayrılmak hayatımızda yaptığımız hatalardan biri’ diye anlatır" dedi.

"Sergen'i görünce kahkaha attım"

Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Rıza Çalımbay ve Metin Tekin'i hatırladığını söyleyen Kuntz, Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Kuntz, "Sergen'i teknik direktör olarak gördüğümde kahkahalar attım. Onun antrenör olup şampiyon olması inanılmaz, gurur duydum sonrasında.  Recep'i hatırlıyorum, Alpay'ı hatırlıyorum. Alpay politikaya atılmış sanıyorum. Bunları söylerken gözlerime baktığınızda mutluluğu görebilirsiniz" dedi. 

Stefan Kuntz, Hamit Altıntop ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in basın toplantısında öne çıkan satır başları şu şekilde: 

Türkiye'den erken ayrılmak hatalardan biri

- Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Servet ve Erkan’la görüşmeleri yürüttük. Son derece ünlü ve başarılı Türk teknik direktörlerinin ardından geldiğim için çok mutluyum.

- Bugünkü imza töreninden sonra tüm gücümüzü toplayıp, hızla Norveç maçına ve futbola odaklanacağız. Teknik direktör dışarıya yansıyan bir yüzdür. İyi çalışan bir ekibi olmadan bu mümkün değil. Ekipten kastım herkesin bize destek olmasıdır.

Kesinlikle Türkçe öğreneceğim

- Kesinlikle Türkçe öğreneceğim. Sahadayken aklıma Beşiktaş'tayken öğrendiğim futbol Türkçesi diyebileceğim kelimeler gelecektir. Fikirlerimi şimdiden anlatmayı istemiyorum. Önce oyuncularla görüşeceğim, kulüplerle, antrenörlerle görüşeceğim. Her farklı fikre açığım. Hamit bana bu görüşmelerde ve kararlarda yardımcı olacaktır. İzlediğim maçlar oldu. Kafamda fikirler var ancak daha temkinli gideceğiz.

Nihat Özdemir: Yerli-Yabancı olayına çekmeyin

- Bugün Türk futbolu için yeni bir döneme başlıyoruz. Öncelikle Şenol Güneş hocamıza bugüne kadar olan katkıları için teşekkür etmek istiyorum. Sayın Güneş, dünya çapında, çok değerli ve milli takımımıza unutamayacağımız hizmetlerde bulundu.

- Kan değişiklikleri futbolun her yerinde var. Hocamızla görüşmeler yaptık ve karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Sonrasında Kuntz’da karar kıldık. Kuntz, son 5 yılda Avrupa Şampiyonası finali oynadı ve 2 kez kazandı. Ümit Milli Takım’ın en başarılı teknik direktörü olarak bize geldi.

- İnşallah Almanya için kayıp, bizim için kazanç olacaktır. Yeni hocamızla ilk sınavımızı ekim ayında vereceğiz. Başaracaksak hep birlikte başaracağız. A Milli Takımımız hepimizin vazgeçilmez tutkusudur. 20 yıl sonra Dünya Kupası’na katılmak istiyoruz ve bunu başaracağız. Hiç arzu etmiyoruz ama katılamazsak, dersimizi alacağız. 2024 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız.

- Ne sonuç alırsak alalım, hocamızı ya da oyuncularımızı hedef almayalım. Kuntz’u yıpratmayalım. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrak, bir değerli hocadan diğer değerli hocaya geçmiştir. Biz kendisine inanıyoruz, güveniyoruz ve uzun yıllar da beraber çalışmak istiyoruz.

- Kuntz’un en büyük yardımcısı yeni süreçte Hamit Altıntop olacaktır. Hem Almanya hem de Türkiye’yi en iyi bilen kişi olarak hocamıza destek olacaktır.

Hamit Altıntop: En iyi şekilde değerlendirecektir

- Çok teşekkür etmek istiyorum bana bu sorumluluğu verdikleri için. Hamit Altıntop olarak bu sorumluluğu keyfe çevireceğimden eminim. Zor bir görev ama zoru seviyoruz. Başkanımız ve yönetimle beraber yeni bir hoca kararı aldık. Stefan Kuntz’a hayırlı olsun diyorum.

- En üst seviyede oynama hedefiyle kendisini tanıtmak istiyoruz. Kendisi sorumluluğunun farkında. Ben kendisini en iyi şekilde destekleyeceğime dair söz verdim. Kendisi Almanya Ümit Milli Takım’da 5 başarılı yıl geçirdi ve A Takım’ı hak ettiğine inanıyorum.

- Almanya’da bu şansı bulamadı, ikinci vatanı bizde buldu. O da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Nihat Özdemir başkanıma, yönetim kurulundaki abilerime çok teşekkür ediyorum. Umarım en kısa sürede güzel futbolla güzel sonuçlarla buluşmak dileğiyle…