Suça eğilimli kişiliği ‘iyi hal’ indirimine engel oldu!

Üniversite öğrencisi 28 yaşındaki motokurye Samet Özgül'ün, trafikte yol verme tartışmasında bıçakla öldürülmesi ile ilgili bir sanığa müebbet, 2 sanığa ise 12'şer yıl hapis cezası verilen davada gerekçeli karar açıklandı. Özgül'ü öldüren Halil İbrahim Demirci'ye verilen cezada, ‘sanığın geçmişi ve suça eğilimli kişiliği ile sosyal ilişkileri’ dikkate alınarak takdir indirimi yapılmadığı belirtildi.

Suça eğilimli kişiliği ‘iyi hal’ indirimine engel oldu!

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olan ve aynı zamanda motokuryelik yapan Samet Özgül, geçen yıl 5 Kasım'da Etlik semtinde, yol verme tartışması yaşadığı 3 kişinin saldırısında bıçaklanması sonucu hayatını kaybetti.

 Suça eğilimli kişiliği ‘iyi hal’ indirimine engel oldu! - Resim : 1

Samet Özgül'ü bıçaklayan 20 yaşındaki Halil İbrahim Demirci ile 50 yaşındaki babası Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz, gözaltına alındı. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama sonucu tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci'ye 'kasten öldürme' suçundan müebbet, tutuksuz sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'e ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 12'şer yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıkların tutuklanmasına hükmedildi.

Suça eğilimli kişiliği ‘iyi hal’ indirimine engel oldu! - Resim : 2

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, sanık Halil İbrahim Demirci'nin suçunun sabit olduğu, bu nedenle müebbet hapis cezası ile cezalandırıldığı belirtildi. Sanığın geçmişi ve suça eğilimli kişiliği, sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak, cezada takdir indirimi yapılmadığı belirtildi. Sanık Halil İbrahim Demirci'nin elindeki bıçakla Samet Özgül'e vurduğu sırada, sanık Mustafa Demirci'nin maktule yönelik fiziki saldırısının devam ettiği, aynı şekilde Bülent Açıkgöz'ün de saldırdığı belirtildi. Sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'ün bu yönden yardımda bulunarak suçun işlenmesini kolaylaştırdığı ve eylemlerinin yardım etme boyutunda kaldığına dikkat çekildi. İki sanığın 'kasten öldürmeye yardım etme' suçundan 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Suça eğilimli kişiliği ‘iyi hal’ indirimine engel oldu! - Resim : 3