Sudaki timsahı çıplak eliyle yakaladı... Timsah avcısının o hareketi pahalıya patladı

Timsah avcısı özentisi 27 yaşındaki Jayden Wilson, yasadışı istismarlarını TikTok hesabından paylaşmıştı. Dünyanın en tehlikeli hayvanlarından biri olan timsahları, kışkırtarak istismarda bulunması ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşarak kullanıcıları teşvik etmesi sebebiyle soruşturma açıldı ve binlerce dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Sudaki timsahı çıplak eliyle yakaladı... Timsah avcısının o hareketi pahalıya patladı

Timsah avcısı özentisi, yasadışı istismarlarının videosunu TikTok'ta yayınladıktan sonra 12 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Queensland Çevre ve Bilim Departmanına (DES) göre Jayden Wilson, Salı günü Townsville Sulh Ceza Mahkemesi'nde Queensland'in kuzeyindeki Ross Nehri'nden 16 sürüngen yakalamak veya yakalamaya çalışmaktan mahkum edildi.

Sudaki timsahı çıplak eliyle yakaladı... Timsah avcısının o hareketi pahalıya patladı - Resim : 1

KORUMA ALTINDAKİ HAYVANI KAÇIRDI

Korunan bir hayvanı kaçırdığı için 12 kez suçunu kabul eden 27 yaşındaki kişinin ayrıca yasal masraflar için bin 500 dolar ödemesine karar verildi. Mahkumiyetleri kaydedildi. Mahkemeye, Wilson'ın bir kement ve ağ kullanarak timsahları yakalamaya çalıştığı söylendi, ABC raporları ve sosyal medyada bir dizi olayın görüntülerini yayınladı ve burada hayvanları serbest bıraktığını da gösterdi.

Sudaki timsahı çıplak eliyle yakaladı... Timsah avcısının o hareketi pahalıya patladı - Resim : 2

ÇIPLAK ELİYLE YAKALADI

Bir timsahı çıplak elleriyle yakalamak için suya uzanan Wilson'ın TikTok'u 100 binden fazla görüntülendi. Küçük bir timsahı bacağına kadar tuttuğunu gösteren bir başka fotoğraf ise 300 binden fazla görüntülendi.

Sudaki timsahı çıplak eliyle yakaladı... Timsah avcısının o hareketi pahalıya patladı - Resim : 3

KASITLI VE ISRARCI

ABC'nin bildirdiğine göre, DES'in avukatı Katy Kutra mahkemeye, "Onun suçu hem kasıtlı hem de ısrarcıydı ve başkalarını katılmaya teşvik etti. Sanığın toplumda bu davranışı teşvik etmiş olma olasılığı çok yüksek." derken Yargıç Ross Mack, "onun yaptığını yalnızca bir aptal yapardı" diye endişelenmediğini söyledi.

Sudaki timsahı çıplak eliyle yakaladı... Timsah avcısının o hareketi pahalıya patladı - Resim : 4

SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDU

ABC'nin bildirdiğine göre, Wilson'ın avukatı Mathai Joshi, 27 yaşındaki Wilson'ın "son derece aptalca davranışının" bir suç olduğunun farkında olmadığını savundu. 

Sudaki timsahı çıplak eliyle yakaladı... Timsah avcısının o hareketi pahalıya patladı - Resim : 5

ASLA KIŞKIRTMAYIN

Yetkililer, timsahlara karşı uyarıda bulundu. "Tatlı su timsahlarını yakalamak veya yakalamaya çalışmak aptalca ve riskli bir davranıştır, aynı zamanda yasa dışıdır. Yavru hayvanlar da dahil olmak üzere tatlı su timsahlarının, bir yandan diğer yana kesmek için kullandıkları çok keskin dişleri vardır. İnsanları ciddi şekilde yaralayabilirler. İnsanlara tatlı su timsahlarını, hatta yavrularını bile, asla kışkırtmamaları, taciz etmemeleri veya onlara müdahale etmemeleri hatırlatılıyor, çünkü kendilerini tehdit altında veya köşeye sıkıştırılmış hissederlerse saldıracaklardır."