Şükrü Genç CHP’den istifa ederek bağımsız aday olmuştu! "Özel ve İmamoğlu’na Oktay Aksu’nun adaylığını o isim dayattı"

CHP'den aday gösterilmeyince istifa ederek Sarıyer'den bağımsız belediye başkan adayı olan Şükrü Genç, yerine aday gösterilen Oktay Aksu'nun Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek tarafından dayatıldığını öne sürdü. Genç, Özel'in 'adaylıktan çekil' çağrısına "Adaylıktan çekilmek söz konusu değil. CHP zor durumda kaldı. Gerçekten çok yıprandı. Bunun kaynağı belli. Bence adayı geri çeksinler hiç zorlanmadan alalım" dedi.

Şükrü Genç CHP’den istifa ederek bağımsız aday olmuştu! "Özel ve İmamoğlu’na Oktay Aksu’nun adaylığını o isim dayattı"

Dördüncü kez aday gösterilmeyince Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek Sarıyer'den bağımsız belediye başkan adayı olan Şükrü Genç, gazeteci Fatih Altaylı'nın programında "Kazanırsanız CHP'ye geçer misiniz?" sorusuna "Tabii ama bunu ne yapacağız? Bunu vatandaşla konuşacağız." yanıtını verdi.

"OKTAY AKSU İSMİNİ GÖKAN ZEYBEK DAYATTI"
CHP tarafından Sarıyer Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Oktay Aksu ile ilgili ise Genç ". Bu adayı kim dayattı Ekrem Başkan'a? Kim dayattı Özgür Özel'e? İlk defa sizin programınızda söyleyeceğim Gökan Zeybek... Aşılamayan da oydu ve bunun gerekçesini bilmek istiyorum" yanıt verdi.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLMEK SÖZ KONUSU DEĞİL"
Genç katıldığı Tele 1 bir yayınında ise Özgür Özel'in 'adaylıktan çekil' çağrısına "Cumhuriyet Halk Partisi’nde rozetler bir kişinin kararı ile çıkıyorsa adayın nasıl belirlendiği de ortaya çıktı. Bu dava artık Sarıyer’in, Sarıyer halkının olmuştur. Buna Sarıyer halkı karar verir. Sokakta bana, ‘başkanım çekilme bu davayı kazanmak zorundayız’ diyorlar. Pazartesi günü oturup karar veririz. Sarıyer halkı şu an seçimi alıyor. Kendi başkanını seçiyor. Dolayısıyla buradan çekilmek söz konusu değil. Cumhuriyet Halk Partisi zor durumda kaldı. Gerçekten çok yıprandı. Bunun kaynağı belli. Bence adayı geri çeksinler hiç zorlanmadan alalım. Zaten zorlanmıyoruz. Sarıyer halkı bir demokrasi sınavı veriyor." diyerek yanıt verdi. 

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında bağımsız Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’e çağrı yapıp “Eğer, gerçekten bu partiye gönül verdiysen bugün yarın açıklamanı yaparsın, çekilirsin. Pazartesi günü gelirim, rozetimi kendim takarım. Yok, şimdi çekilmeden, pazarı getirdin, bize korkulu rüyayı gördürttün, pazar günü seçimi kazandık, ondan sonra döneyim. Kusura bakma, affedemeyiz” demişti.