Süleyman Soylu: Binali Abi'ye yapılan saygısızlıktır

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım'ın, rakibi CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun sloganı ile karşılanmasının ardından dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, twitter hesabından 'Binali Abi'ye yapılan saygısızlık...' notu ile bir açıklamasının videosunu paylaştı. 

Süleyman Soylu:  Binali Abi'ye yapılan saygısızlıktır

Soylu, paylaşımında seçim sürecine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Binali Yıldırım, 19 Mayıs 1919'un 100. yılı nedeni ile sahneye konan Yeniden Doğuş operasına izlemeye gittiği Haliç Kongre Merkezi'nde 'Her şey çok güzel olacak' sloganları ile karşılanmıştı. Yıldırım, bu beklenmedik karşılamayı olgunlukla karşılamış, ertesi gün pozitif bir açıklama yaparak 'Biz herkesi seviyoruz. Bizi sevmeyenleri de seviyoruz' diye konuşmuştu.

"Onun oturmaya hakkı yok mu?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün akşam seçim süreci ve sonrasına ilişkin endişe ve çekincelerini anlattığı bir video paylaştı. 'Binali Abi'ye yapılan saygısızlık...' notu ile paylaşılan videoda Soylu 'Bakın geçen akşam Binali ağabeyim bir yere gitti. Aynen 28 Şubat sürecinde olduğu gibi... Bunu bana yapsalar, bunu anlarım." dedi. 'Binali Abi bu ülkede 17 yıldır hizmetin dışında bir şey yapmış değil' diyen Soylu, 'Benim kuşatıcılığımın 50 katı daha kuşatıcı ve kavrayıcı, herkese sıcak gelen bir adam. Gitmiş. Onun oturmaya hakkı yok mu? Kimse kusura bakmasın.' diye konuştu.

Soylu'nun endişe ve çekincelerini anlattığı açıklaması şöyle:
'Bir endişem var. Onu sizlerle paylaşmam lazım. Bakın İstanbul eğer bir siyasi kavganın uç vereceği bir seçim olarak değerlendirilir ve bu devam ederse... Ve bundan sonra kazanılsa da kaybedilse de bu meşrutiyet ve istikrara yönelik bir kavgaya yönelirse ben bundan ülkem adına endişe ederim.

İstanbul seçimi ideolojik olarak bir kavganın devamı olursa ben bundan da endişe ederim.

Ben bunun ucunu görüyorum. Şu saldırılarda görüyorum. Bakın geçen akşam Binali ağabeyim bir yere gitti. Aynen 28 Şubat sürecinde olduğu gibi... Bunu bana yapsalar, bunu ben anlarım. Benim sağım solum keşif. Birilerinin canını yakmışımdır, FETÖ'nün canını yaktım. PKK ile ilgili can yaktım. Uyuşturucu ile ilgili can yaktım. Ben bunları anlarım.

Binali Abi bu ülkede 17 yıldır hizmetin dışında bir şey yapmış değil. Benim kuşatıcılığımın 50 katı daha kuşatıcı ve kavrayıcı, her kese sıcak gelen bir adam. Gitmiş. Onun oturmaya hakkı yok mu? Kimse kusura bakmasın. Tayyip Recep Erdoğan bu millete ne yaptı ya? 17 yıldır Alevisi, kendi değerleri ile yaşıyor, Kürtü kendi değerleri ile yaşıyor. İstanbul'da kimsenin hayat tarzına bir kimsenin müdahalesi olmuş mu bugüne kadar? Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Yok böyle bir şey!'