Süper Lig ekibinde kriz! Filistin için saygı duruşunda bulunmayı reddettiler! “Seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz”

Trendyol Süper Lig ekibi Antalyaspor’un İsrailli futbolcuları Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, Gaziantep FK ile oynanacak olan maçta Filistinliler için yapılacak saygı duruşunda bulunmak istemedikleri için maç kadrosuna alınmadı. Futbolcular ortak açıklamasında, “Milli takımın oyuncuları olarak bu seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz. Bunu yöneticilere belirttik” dedi.

Süper Lig ekibinde kriz! Filistin için saygı duruşunda bulunmayı reddettiler! “Seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz”

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalarda, binlerce Filistinli sivil hayatını kaybetti. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aldığı kararla maçtan önce Filistinliler için saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. Söz konusu kararın ardından Antalyaspor’un iki İsrailli futbolcusu Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, saygı duruşunda bulunmak istemediklerini belirtti.

Süper Lig ekibinde kriz! Filistin için saygı duruşunda bulunmayı reddettiler! “Seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz” - Resim : 1
Sagiv Jehezkel

 

SAYGI DURUŞUNDA YER ALMAYACAKLAR

Futbolcular aldıkları kararı kulübe iletince, iki isim Gaziantep FK ile oynanacak olan maçın kadrosun alınmadı. Söz konusu karara ilişkin ortak açıklama yapan futbolcular, seremonide yer almayacaklarını, stada da gitmeyeceklerini ifade ettiler.

Süper Lig ekibinde kriz! Filistin için saygı duruşunda bulunmayı reddettiler! “Seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz” - Resim : 2
Ramzi Safuri

 

ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Ülkeden gelen kötü haberler bizim için futbol oynamayı neredeyse imkansız hale getirdi. Buna ek olarak maçta İsrail’i kınamak için saygı duruşu düzenleneceğini öğrendik. Milli takımın oyuncuları olarak bu seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz. Bunu yöneticilere belirttik. Burada bize karşı tutum çok sıcak ve gelecek günlerde yeni köprüler kuracak olanlar arasında olmaya devam edeceğiz.”