Süper Lig'de hakemler patır patır döküldü! 20 hakem koşamadı! MHK, hakemlere tuzak mı kurdu? Gerçekleri tv100.com ortaya çıkardı!

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta heyecanı yarın akşam oynanacak olan Alanyaspor-Ümraniyespor maçıyla başlayacak. Şampiyonluk ve küme düşme yarışında heyecanın katbekat arttığı bu haftalarda hakem camiasında ilginç bir olay yaşandı. İşte tv100.com'un özel haberi...

Süper Lig'de hakemler patır patır döküldü! 20 hakem koşamadı! MHK, hakemlere tuzak mı kurdu? Gerçekleri tv100.com ortaya çıkardı!

Merkez Hakem Kurulu, TFF'nin Riva tesislerinde yardımcı hakemlere atletik test uyguladı.

Sezonun son haftalarına doğru yapılan bu test yardımcı hakemler tarafından şaşkınlıkla karşılanırken MHK'nın neden böyle bir uygulama yaptığının bilgisine tv100.com ulaştı.

MHK'DEN YARDIMCI HAKEMLERE BASKIN TEST

Merkez Hakem Kurulu üyesi Ali Kızılet'in yardımcı hakemlere gönderdiği mailde "Çarşamba günü kampta görüşeceğiz. Burada sabah yağ ölçümü ve ardından Ariet testine katılacaksınız. Test eleme testi olarak değerlendirilmeyecektir. Bir antrenman günü olarak kabul edebilirsiniz" dediği ortaya çıktı.

İki MHK üyesi Ahmet İbanoğlu ve Ali Kızılet koşu günü Riva'da yer aldı.

Koşudan önce yardımcı hakemlere herhangi bir sınır koyulmadı.

MHK, tarafından bunun rutin bir antrenman olduğu söylenirken kimi hakem 14*8, kimi 15*2 koşarken kimi de 16*3 koştu.

'Türkçesi, hakemler koşu koşamadı diye bir durum yok. Bütün yardımcı hakemler koştu ancak MHK bir sınır belirlemediği için kim koştu, kim koşamadı bunu sadece MHK biliyor.'

"HAKEMLER POZİSYONLARA YETİŞEMİYOR"

tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır'ın özel haberine göre Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig yardımcı hakemlerini denemek istedi. 

Ağır'ın edindiği bilgiye göre Süper Lig yardımcı hakemleri maçlarda pozisyonlara yetişemiyor ve son dönemde bazı hakemlerin aldığı kilolar oldukça dikkat çekici... 

Yağ oranı 25, kilosu 100 olan yardımcı hakem var...

Bu sebepten dolayı MHK, yardımcı hakemleri denemek istedi.

2 HAFTA MAÇ VERİLMEYECEK

tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır'ın özel haberine göre Merkez Hakem Kurulu, atletik testte yetersiz olduğunu düşündüğü hakemlere 2 hafta maç vermeyecek. Bu süre zarfınfa kondisyonu ve fizik görüntüsü yeterli olan hakemlere maç verilecek.

O yardımcı hakemler 2 hafta sonra TFF Riva Tesislerinde Ariet testine tabii tutulacak. Bu koşuda başarısız olan yardımcı hakemler talimat gereği klasman düşecek. 

YAKLAŞIK 2O HAKEM KOŞAMADI

Riva'da gerçekleştirilen atletik testte içinde FIFA yardımcı hakemlerinin de olduğu yaklaşık 20 yardımcı hakemin koşamadığı iddia edildi.

YARDIMCI HAKEMLER İSYANDA

Kendilerine bunun bir eleme koşusu olduğu söylenmeyen yardımcı hakemler, bu durumdan dolayı MHK'ye oldukça kızgın. 

AĞIR'IN YORUMU

Eski bir yardımcı hakem olarak konu ile ilgili yorumum, "Bir yardımcı hakem her daim hazır olmalıdır ancak bu koşunun adını FIFA atletik test değil de antrenman koşusu koyarsan herkes gevşer. Haftasonu maç alacak hakemler sakatlanmamak için kendini zorlamaz.

Hazırlık maçındaki Fenerbahçe ve Galatasaray ile Lig maçındaki Fenerbahçe ve Galatasaray aynı mı?"