Süper Lig'de hakemler yönlendiriliyor mu?

Kemal Yılmaz, 27 yıllık hakemlik kariyerini bir maçta verdiği kararla bıraktığını açıkladı. 

Yılmaz, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Fenerbahçe - Hatayspor arasında oynanan maçta penaltı uyarısında bulunduğu için cezalandırıldığını söyledi. Fenerbahçe lehine verdiği karardan dolayı cezalandırıldığını ve bir hafta maç verilmediğini söyleyen Yılmaz, hakemlik kariyerini noktaladığını açıkladı. 

Kemal Yılmaz, “Yapılan Uygulamayı, sadece tarafıma karşı yapılan bir haksızlık ve hakem atama kriterlerine karşı tutarsızlık ve aykırılık olarak değil; tüm hakemlerin sahada yönetmelikler dahilinde özgür, tarafsız ve adil karar verme süreçlerini engelleyici veya zorlaştırıcı bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum” ifadesi gündeme bomba gibi düştü. Yılmaz’ın istifası yıllar sonra bile ses getirecek. 

ALİ KOÇ’UN AÇIKLAMALARI 

Fenerbahçe’nin Yüksek Divan Kurulu toplantısı gerçekleşti. Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu’nda Kemal Yılmaz’ın açıklamasını tekrar gündeme getirdi. 

Hakemler, Fenerbahçe lehine kararlar verdiğinde cezalandırılıyor mu? Bu ceza hakemlere maç vermemek mi oluyor? Ali Koç uzun zamandır bu konunun üzerinde duruyordu. Koç, Divan toplantılarında sürekli hakemlerin yönlendirildiğine vurgu yapıyordu. Direkt olarak değil dolaylı yoldan mesaj vererek hakemlere maç verilmediğini dile getiriyordu. Kemal Yılmaz’ın istifası hakem camiasını gündeme getirdi. Hakem atamaları Fenerbahçe’nin lehine karar veren hakemlerin sonraki haftalarda maç verilmiyor mu sorusunu sorduruyor.

Ali Koç aynı zamanda hakemlerin akraba ilişkisine de dikkat çekti. Torpilli hakem atamaları olduğunu, hakkeden insanların hakem olamadığını söyledi. 

Koç, çok ciddi açıklamalarda bulundu. Kara para aklamalarını, Hakan Ceylan’ın boşanma sürecinde eşi Leyla Ceylan’ın açıklamaları yeniden okları hakemlere çevirdi. Leyla Ceylan’ın Hakan Ceylan’ın sağlık raporlarını yasal süreçte almadığını iddia etti. Bu boşanma olayındaki itiraflar geçmişteki İSKİ skandalını hatırlattı. 

Hakem camiasında gündeme gelen bu olaylar camianın yanlış şekilde ilerlediğini gösteriyor.

Ali Koç aynı zamanda taraftarına seslenerek, “Hakemlerin ensesinde olun, fotoğraflarını çekin. Hukuk çerçevesinde tepkinizi gösterin” dedi. 

Ayrıca Fenerbahçe camiası, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında gerçekleşecek olan Süper Kupa Final maçının Türkiye’de oynanmasını istediler.