Süper Lig’de son durum ne?

Avrupa’da mücadele eden temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yenilgi alması ülke olarak moralimizi bozdu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde lider.

Beşiktaş ise son sırada yer alıyor. Avrupa’da Beşiktaş için gruptan çıkma ihtimali artık kalmadı. Fenerbahçe ve Galatasaray için bu durum devam ediyor.

Süper Lig’e döndüğümüzde ise Hatayspor - Galatasaray’ı Mersin’de ağırladı. Hatayspor 2-1 Galatasaray’ı mağlup etti.

Süper Lig’de güncel puan durumunda ise 31 puanla Galatasaray lider. Fenerbahçe bir maç eksik ve 30 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Süper Lig’de Adana Demirspor’la Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Son iki maçında galibiyet yüzü göremeyen Fenerbahçe’nin mutlaka Adana Demirspor maçını kazanması gerekiyor. Galatasaray’ın puan kaybettiği hafta yeniden lider olma şansı var. Bu şansı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Beşiktaş ise altıncı sırada yer alıyor. Aynı gün Başakşehir’i evinde ağırlayacak. Güncel puan durumunda 18. sırada yer alıyor. Çağdaş Atan’ın hocalığını yaptığı Başakşehir’in puan kazanması durumunda en az iki sıra yükselecek.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, yönetiminin tartışıldığı, hocasının olmadığı dönemden geçiyor. Beşiktaş’ın şu andaki gündemi maç kazanmaktan daha çok başkan kim seçilecek ve gelen başkan hangi hocayı getirecek. Avrupa’da şansı kalmayan Beşiktaş’ın Süper Lig’e konsantre olması gerekiyor. Gündemleri ne olursa olsun taraftara bu yıl için yeniden umut aşılamalılar. Ahmet Nur Çebi yeniden aday olmayacağını açıkladı. Gelen başkanın da Serkan Yalçın’ı getirmesi bekleniyor. Beşiktaş’ın tek problemi yönetim değil. Bazı oyuncuların taraftara sergiledikleri tutumlar da rahatsız ediyor.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe’ye geri dönecek olursak, İsmail Kartal’ın Trabzonspor’a yenilmesi bazı tartışmaları gündeme getirdi. Kartal’ın yaptığı değişikliklerin geç olduğu, bireysel hata yapan Samet Akaydın’ın 73. dakika da çıkartması, daha erken çıkartılsa maçı döndürebilirler miydi sorusunu akla getirdi. Samet Akaydın, milli maçtaki performansının yanından bile geçemedi. Fenerbahçe’nin yenilmezlik serisi bozuldu. Ardından Konferans Ligi’nde de 2 - 0 Ludogorets’e yenildi. Defans hattından aynı oyuncuların sakatlanması da Fenerbahçe adına şanssız bir olay oldu. Defansta rotasyona gidecek oyuncuları neredeyse kalmadı. Fenerbahçe’nin bu kırılma anlarında çok güçlü bir şekilde geri dönmesi gerekiyor. Aksi halde önceki sezonların tekrarını izlemiş oluruz. Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada, Adana Demirspor maçını kazanması çok değerli olur. Güçlü geri dönüş tam anlamıyla bu olur.