Süper Lig’in 13. haftası

Millî aranın ardından Süper Lig kaldığı yerden devam ediyor. Milliler, Galler deplasmanında 1-1 berabere kaldı. 17 puanla grubu lider olarak tamamladı.

Süper Lig’in 13. haftanın ilk maçında İstanbulspor, Hatayspor’u evinde ağırlayacak. 13. haftanın açılış maçında İstanbulspor beş puanla ligin son sırasında yer alırken Hatayspor 17 puanla dokuzun sırada yer alıyor. İstanbulspor, Süper Lig’e bir türlü adapte olamadı. Düşme hattında olan takımların isimleri ligin başından beri neredeyse değişmedi.

Süper Lig’de bu yıl Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçen rekabette diğer kulüpler geri planda kaldı. İki kulüp de takımlarına diğer kulüplere oranla daha yüksek yatırımlar yaptı.

Fenerbahçe’nin en önemli oyuncularından Fred’in geri dönmesi bekleniyor. Fred’in sakatlığından sonra Fenerbahçe’nin oyunu eleştirildi. Fred, İsmail Kartal’ın sahadaki aklıydı. Fred, sakatlığı atlattıktan sonra aynı formda dönmesi gerekiyor. Puan durumunda averaj farklıyla liderliği yeniden kazanan Fenerbahçe’nin kalan maçlarda beraberlik şansı da kalmadı. Her maçı kazanması gerekiyor. Galatasaray içinde beraberlik ya da yenilme şansı yok. Maç kaybetmedikleri takdirde artık iş forvet oyuncularına kalıyor. İki rakibin forvet oyuncularının gol sayılarını artırması gerekiyor.

HAFTANIN ÖNEMLİ İKİ MAÇI

Galatasaray, 17. sırada yer alan Alanyaspor’la karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz sezonlarda Alanyaspor iyi oyun oynayan takımlar arasındaydı, ligin üst sıralarında yer alıyordu. Bu sezon ise Alanyaspor için durum farklı. Alanyaspor son beş maçında bir galibiyet, dört yenilgi aldı. Galatasaray ise son beş maçında sadece Hatayspor’a yenildi. Diğer maçlarını ise kazandı. Galatasaray maçın net favorisi.

Fenerbahçe liderliği bir haftalığına Galatasaray’a kaptırmıştı. Galatasaray’ın yenilgisinin ardından yeniden liderliği kazanması için eline şans geçmişti. Adana deplasmanın golsüz biten maçta Fenerbahçe averaj farkıyla liderliği yeniden kazandı. Ligin 12. haftasında kendi evinde Karagümrük’ü ağırlayacak. Karagümrük son beş maçta iki galibiyet, iki yenilgi ve bir beraberlik elde etti. Fred’in takımın başına geçmesi durumunda maçın favorisi Fenerbahçe derim. Fred’in oyuna sonradan dâhil olması da yine aynı şekilde Fenerbahçe’yi maçın favorisi yapar. Fred’in yokluğunda Fenerbahçe Süper Lig’de bir maç yenildi ve bir maç da berabere kaldı. Millî ara Fenerbahçe için çok doğru zamanda geldi. Millî maç sonrası ilk maçına çıkacak olan Fenerbahçe’nin oynayacağı oyun merak konusu.