Süper Lig’in dokuzuncu haftası nasıl geçecek?

Milli arayı geride bırakıp Süper Lig’in dokuzuncu haftasını ele alalım. Haftanın en önemli maçı hiç kuşkusuz Galatasaray ve Beşiktaş arasında gerçekleşecek olan derbi maçı.

Beşiktaş’ın hocası istifa etti, yönetim tartışılıyor. Belki de Beşiktaş için işleri yoluna koyma adına ilk adım olabilir.

Beşiktaş’ın hoca arayışı sürüyor. “Milli arada hoca bulunabilir miydi” sorusu derbinin sonucuna göre tartışılmaya başlanabilir.  Yardımcı Antrenör görevi verilen Burak Yılmaz şu an[da] takımı çalıştırıyor. Derbide de yüksek ihtimal takımın başında olacak. Beşiktaş’ın üç puana ne kadar ihtiyacı olsa da rakibi Galatasaray olunca net bir şey söylemek zor görünüyor.

Süper Lig’in dokuzuncu haftası nasıl geçecek? - Resim : 1

Galatasaray tarafına bakarsak; Avrupa’da Manchester United’i kendi evinde yendi. Puan durumunda ikinci sırada. Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı iki. Galatasaray’ın bu maçı kazanmaktan başka şansı yok. Yenilmesi durumunda Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı beş puana çıkacak. Beraberlik Galatasaray için kötü bir skor değil. Beşiktaş’ın ise derbi maçında üç puan alması, yeniden ayağa kalkması demek. Derbi maçlarında en çok kimin kazanmaya ihtiyacı varsa genellikle "o takım kazanır" derler ama iki takımın kazanmaya ihtiyacı olduğu bir gerçek.

Süper Lig’in dokuzuncu haftası nasıl geçecek? - Resim : 2

Favori olarak Galatasaray’ı görüyorum. Son beş maça bakıldığında Galatasaray beşte beş yaparak Süper Lig’de bütün rakiplerini yendi.

Beşiktaş tarafında ise son beş maçta beşte üç galibiyet alırken iki kez yenildi.

Beşiktaş’ın deplasmana gittiğini de unutmamak gerekir.

Fenerbahçe, puan sıralamasında beşinci sırada yer alan Hatayspor’la karşı karşıya gelecek. İsmail Kartal ve takımı Avrupa’da ve Süper Lig’de maç kaybetmeden yoluna devam ediyor. 16 maçlık yenilmezlik serisini devam ettirmek ve aynı zamanda Süper Lig’de puan sıralamasında yerini koruması gerekiyor. Fenerbahçe'nin puan cetveli sıralamasında en yakın rakibi Galatasaray. Galatasaray ile Beşiktaş derbi maçı bu hafta cumartesi günü oynanacak. Oynanacak derbi maçın puan durumunda Fenerbahçe'nin arayı açması için büyük bir fırsat. Hatayspor son beş maçında üçünü kazandı, ikisinde berabere kaldı. Hatayspor’un hocalığını yapan Volkan Demirel, eski takımına karşı kazanmak için sahaya çıkacak. Depremin izlerini bir nebze olsun unutturmaya çalışan ve Hataylı insanlara vefa örneği sergileyen Demirel, takımıyla birlikte kolay günler geçirmedi. Yaşanan onca trajediye rağmen Volkan Demirel takımını Lig’in üst sıralarında tutmayı başardı.

Süper Lig’in dokuzuncu haftası nasıl geçecek? - Resim : 3

Fenerbahçe, Hatayspor’u evinde ağırlayacak. Fenerbahçe kendi evinde oynaması ve yenilmezlik serisiyle maçın favorisi. Fenerbahçe'ye uygulanan oyun taktiği, genellikle ilk yarıda rakip takımlar defans hattında kalıp Fenerbahçe'nin oynamasını engellemeye çalışır. İsmail Kartal’ın oyuncu tercihleri de önemli. Milli arada öne çıkan Samet’e, Hoca bu maçta şans verebilir. Rotasyona gideceğini sanmıyorum. Maç kilitlendiği an oyuna alacağı oyuncular, skoru değiştirebilecek yetenekte.

Süper Lig’in dokuzuncu haftası nasıl geçecek? - Resim : 4

Üç gün sürecek Trendyol Süper Lig’de puan sıralamasında birbirlerine yakın takımlar var. Beklenmeyen skorlar alınması durumunda puan durumundaki sıralama değişebilir. Bu hafta kötü giden kulüplerin kendilerine çeki düzen vererek, maçı kazanmaya odaklı hazırlanmaları gereken bir hafta.