Suriye'de mezuniyet törenine saldırı: Çok sayıda ölü var! 'Savunma Bakanı yaralandı' iddiası

Suriye'de harp okulu mezuniyet törenine SİHA saldırısı düzenlendi. Saldıen az 60 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas'ın da yaralandığı iddia edildi. Suriye Savunma Bakanlığı, insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıyı doğrulayarak, saldırıya karşılık verileceğini açıkladı. Saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Suriye’nin Humus kentinde düzenlenen harp okulu mezuniyet törenine SİHA saldırısı düzenlendi. Güvenlik kaynakları basına yaptığı açıklamada, saldırıda en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, çok sayıda kişinin ise yaralandığını aktardı. Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas’ın yaralandığı öne sürüldü. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, mezuniyet törenine düzenlenen saldırıyı doğrulanarak, törenin sona ermesinden hemen sonra patlayıcı mühimmat taşıyan insansız hava araçlarıyla hedef alındığı aktarıldı. Açıklamada, saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edilerek, net sayı verilmedi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Suriye rejimi, saldırının ardından yarından itibaren 3 günlük ulusal yas ilan etti.

SALDIRIYA KARŞILIK VERİLECEK
Saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiği öne sürüldü. Suriye Savunma Bakanlığı söz konusu saldırıya karşılık verileceğini vurguladı.