Sürü halinde gelip saldırıp önlerine gelen her şeyi yıkıp geçiyorlardı... Durum kötüleşince tek bir çare kaldı

ABD'nin ormanlarında yüzyıllardır dolaşan yabani domuzların sayısı git gide artıyor. Bu sayının yaklaşık 6 milyona ulaşmasının ardından çevre sakinleri rahatsız olmaya başladı. Çünkü yaban domuzları hem nesli tükenmekte olan hayvanları avlıyor hem de tarım arazilerine, mülklere ve çiftlik hayvanlarına zarar vererek ekolojik dengeyi bozuyor. Bu zararlara yönelik yaban domuzlarıyla evcil domuzlar çiftleştirilmeye başlanarak yaban domuzlarının popülasyonu düşürülmeye çalışılıyor.

Sürü halinde gelip saldırıp önlerine gelen her şeyi yıkıp geçiyorlardı... Durum kötüleşince tek bir çare kaldı

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı ABD'nin en az 31 eyaletinde yaklaşık 6 milyon yabani domuza sahip olduğunu belirtti.  Nesiller boyu insanlardan uzakta yaşayan bu yaban domuzları istilacı bir tür olarak kabul ediliyor.  

ABD’de son dönemlerde yaban domuzları, yiyecek bulmak için tarlaları kazarak ve diğer hayvanlara ve onların yuvalarına saldırarak tarım arazilerine, ekinlere, mülklere ve çiftlik hayvanlarına zarar verdi. Söz konusu zararları en aza indirgemek için yetkililer önlem almaya başladı.

Sürü halinde gelip saldırıp önlerine gelen her şeyi yıkıp geçiyorlardı... Durum kötüleşince tek bir çare kaldı - Resim : 1

POPÜLASYONU DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yaban domuzlarının verdiği zararlardan kaynaklı yabani domuzlarla evcil domuzlar  çiftleştirmeye başlandı. Bu hareketle yaban domuzlarının popülasyonu düşürülmeye çalışılıyor.