Suyun dibinden sakin sakin yüzerken kayda alındı. Onun videosunu izleyenler birden yaptığı harekete inanamadı. Siz de izleyin

Mozambik kıyılarında suyun dibinden sakin sakin yüzerken görüntülenen ahtapot kayda alındı. Videosunu izleyenler birden ahtapotun renk değiştirdiğini görünce gözlerine inanamadı. Koyu renge dönebilen ve kendisini kamufle edebilen hayvan herkesi şaşkına çevirdi. O anları mutlaka siz de izleyin.

Mozambik kıyılarında denizin dibinde sakin sakin yüzen bir ahtapot dikkat çekti. Kayda alındığı esnada ahtapotun birden renk değiştirdiği görüldü. Videoyu izleyenler ahtapotun açık renkten koyu renge geçtiğini görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

KENDİNİ KAMUFLE ETTİ

Görüntülerde sadece saniyeler sonra ahtapotun kumun içerisinde kamufle ettiği görüldü. O anlar kayda geçerken herkes şaşkına döndü. Ahtapotlar bu renk değişimlerini derilerinin hemen altında bulunan binlerce kromatofor isimli hücrelere borçlu. Bu özel hücreler kasılarak pigmentlerin yüzeye itilmesini sağlıyor. Bu mekanizma, çevre değişimiyle ya da beliren bir tehditle tetiklenebiliyor.