Tabelasında hayvanları koruma derneği yazıyordu, polisler içeride gördüklerine inanamadı

Manisa'ya bağlı Sarıgöl ilçesinde girişinde Manisa Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği tabelası olan mekana baskın yapan jandarmalar içeri girdiklerinde gördüklerine inanamadı. Mekanda horoz dövüşü yapıldığına dair ihbar alan jandarma ekipleri yaptıkları baskında pek çok yerinden yaralanmış 21 horoz ele geçirdi. Dernekte bulunan 135 kişiye toplamda 547 bin 425 TL idari para cezası kesildi.

Tabelasında hayvanları koruma derneği yazıyordu, polisler içeride gördüklerine inanamadı

Manisa'nın Sarıgöl İlçesinde Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışma sonucu; Manisa Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneğinde horoz dövüşü yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Tabelasında hayvanları koruma derneği yazıyordu, polisler içeride gördüklerine inanamadı - Resim : 1

ZEMİNDE KAN LEKELERİ TESPİT EDİLDİ

Bunun üzerine adli makamlardan alınan arama kararı sonrası dernekte yapılan aramada, 21 adet çeşitli yerlerinden yara almış horoz, horozların dövüşmesi için hazırlanmış pist ve zeminde horozlara ait kan lekeleri tespit edildi.

Tabelasında hayvanları koruma derneği yazıyordu, polisler içeride gördüklerine inanamadı - Resim : 2

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Dernek Başkanı M.T. ve dernek üyesi 6 kişi ile 5 horoz sahibi hakkında adli işlem başlatılırken, 135 kişiye toplam 547 bin 425 TL idari para cezası uygulandı. Dernekte yaralı olarak ele geçirilen 21 adet horoz ise Sarıgöl İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edildi.

Tabelasında hayvanları koruma derneği yazıyordu, polisler içeride gördüklerine inanamadı - Resim : 3