Taksim'deki saldırıda 5 kişi daha tutuklandı!

İstiklal Caddesi’nde kadın teröristin Türkiye’ye girişine yardım eden isim dahil 5 kişi daha tutuklandı. Saldırıdaki toplam tutuklu sayısı 24’e yükseldi.

Taksim'deki saldırıda 5 kişi daha tutuklandı!

Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain bombalı saldırıda soruşturma devam ediyor. Kadın terörist Ahlam Albashir’in Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmesine yardım ettiği belirlenen “Hüssam A.” kod adlı Hasan Ali’nin de aralarında yer aldığı 5 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırıdaki toplam tutuklu sayısı 24’e yükseldi.

Şüphelilerin terörist Ahlam Albashir (23) ve firari suç ortağı Bilal Hassan’a 27 Temmuz 2022 tarihinde yasa dışı yollardan ülkemize giriş yaparken yardım ve yataklık ettiklerinin tespit edildiği belirtilmişti.

6 vatandaşımız hayatını kaybetmişti

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü yaşanan terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından emniyet ve savcılık tarafından başlatılan soruşturmada bomba yüklü çantayı bankın altına bırakan Ahlam Albashır dahil çok sayıda kişi yakalanmıştı.