Tam bir vahşet... Sopayla döverek öldürdü

Hayvan Hakları Yasası'nın çıkması dört gözle beklenirken korkunç bir olay gerçekleşti. HAYTAP'ın Instagram sayfasında yer alan görüntülere göre bir cani, ağaca bağlı köpeği sopayla vahşice döverek öldürdü.

Tam bir vahşet... Sopayla döverek öldürdü

Bir vahşet haberi daha geldi. Zonguldak'ta bir cani, ağaca bağlı köpeği elindeki sopayla vurarak öldürdü. Korkunç görüntüler Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) Instagram sayfasında paylaşıldı. 

Sayfada videoyla birlikte şu açıklama paylaşıldı: "Neden iki yılın üstünde hapis cezası istiyoruz biliyor musunuz? Zonguldak'ta bu vahşeti yapan şerefsizin tutuklanması, sabıkasına işlenmesi, daha sonra akıl hastanesinde tedaviye alınması, medyada ifşa olup çevresi tarafından torunları tarafından dışlanması için.

Kabahatli kişi aranıyor

O yüzden lütfen şu sessiz kulların hatrı varsa altı aydan başlayan hapis cezalarını bize yasa değişikliği diye getirmeyin. Derdimiz 'Aferin Oğlum Yasası'nın iyileştirilmesi değil, gerçek yargı reformu.

Bu arada kabahatli kişi henüz bulunamadı. Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü, Zonguldak Valiliği ve Haydi ile iletişimdeyiz. Sizler de destek verin ki bu kişi bir an önce bulunsun."

Valilik’ten köpeğe işkence görüntülerine ilişkin açıklama

Zonguldak Valiliği, sosyal medyada yer alan köpeğe işkence görüntüleriyle ilgili, emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan detaylı araştırmada Zonguldak’ta böyle bir şahsın tespit edilemediğini, araştırmaların devam ettiğini açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan bir şahsın ağaca bağladığı köpeği dakikalarca döverek öldürdüğüne dair görüntülerin Zonguldak'ta çekildiği iddiasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri il genelinde çalışma başlattı.

Zonguldak Valiliği, büyük tepki çeken görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “5-6 Şubat tarihlerinde Zonguldak'ta kimliği belirsiz bir kişinin ağaca bağlı köpeği, elindeki sopayla vurarak vahşice öldürdüğüne' ilişkin sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve büyük tepki uyandıran video ve haber ile ilgili olarak; il emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan detaylı araştırmada ilimizde böyle bir şahıs şu ana kadar tespit edilememiştir. Kolluk kuvvetlerimizce araştırmaya halen devam edilmektedir” denildi.