Tanju Özcan tv100’e konuştu: Kent uzlaşısı adayların işine yaradı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında CHP'nin başarısıyla ilgili "Kent uzlaşısı diye bir söylemde bulundu genel başkanımız. Bu söylem adayların işine yaradı." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu döneminde aday seçiminde hatalar olduğunu belirten Özcan "Aday seçimlerinde hatalar vardı. Bölgenin yapısına uygun olmayan adaylar seçiliyordu" dedi.

tv100.com yazarları Fuat Uğur ve Hacı Yakışıklı, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk oldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yayına bağlanarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"KENT UZLAŞISI ADAYLARIN İŞİNE YARADI"
Özgen'in "Siz bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?" sorusuna Özcan "Bu başarının altında çeşitli faktörler yatıyor birincisi bana göre CHP’nin lider kadrosunda değişim olması, genel başkanının değişmesi, ekibinin gençleşmesi, ittifak yapılmaması gibi birçok etken var burada. CHP’nin ittifak halinde seçilmelere gitmesinin ne kadar yanlış olduğunu görmüş olduk, kent uzlaşısı diye bir söylemde bulundu genel başkanımız. Bu söylem adayların işine yaradı." yanıtını verdi.

"KEMAL BEY ZAMANINDA ADAY SEÇİMİNDE HATALAR VARDI"
Özgen'in "Kemal Bey döneminde doğru bir ifade etme şekli olmuyor muydu, yanlış adaylar mı seçiliyordu?" sorusunu Özcan "Aday seçimlerinde hatalar vardı. Bölgenin yapısına uygun olmayan adaylar seçiliyordu." diyerek yanıtladı. 

"ÖZGÜR BEYE ‘SENİ İLERİDE İYİ YERLERDE GÖRECEĞİMİ HİSSEDİYORUM’ DEMİŞTİM" 
Özgür Özel ile ilgili Özcan "Özgür Bey ilk adaylığa çıktığında bir telefon görüşmemiz olmuştu en son ben milletvekilliğinden ayrılıp belediye başkanı olurken o grup başkanvekiliydi demiştim ki ‘Arkadaşım seni ileride çok iyi bir yerlerde göreceğimi hissediyorum’ bunu bana hatırlatmıştı. İlişkimiz gayet iyi ben lüzumsuz yere aramam. Dün akşam aradım 1 saat sonra döndü uzun kapsamlı bir konuşma yaptık." dedi. 

"AH SAYIN KILIÇDAROĞLU KEŞKE BUNLARI YAPMASAYDI, 5 YILIMIZA MAL OLDU"
 Özcan "İnsanda biraz utanma duygusu olur sen CHP listelerinden seçilmişsin şimdi ‘CHP listelerinden seçimlere girerek büyük utanç duyduk’ gibi kelimelerle bizim seçmenimizi üzmekten başka bir işe yaramıyorlar. Baştan yanlış yaptık. Ah sayın Kılıçdaroğlu keşke bunları yapmasaydı, 5 yılımıza mal oldu" ifadelerine yer verdi. 

"CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA TALİP OLABİLİRİM"
Özgen'in "‘2028 yılında cumhurbaşkanı adayıyım bende’ diyerek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olarak tarihe not düşüyor musunuz?" sorusu üzerine Özcan "Bu sözün manası derin. Öylesine söylenmiş bir söz değil. İlla cumhurbaşkanlığı anlamına da gelmeyebilir. Ankara Büyükşehir’e de talep açabilirim. Mansur Bey beni son dönemim dedi. 4-5 Eylülde CHP bir kurultay yapacak. Üye bazında ön seçimde adaylar belirlensin derse ben iddiasız biri değilim. Ankara’ya da talep açabilirim geçtiğimiz 5 yıldan daha başarılı olursam neden ben de farklı noktalara talep açmayayım?" dedi.