Tarifenin üzerine çıkanlara 'kapatma cezası!' Tüm esnaflara uyarı yapıldı!

Edirne'ye ait meşhur lezzetlerden biri olan tava ciğerinin satışında belirlenen tarifenin 75 TL olduğunu söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, belirlenen bu tarifeye uymayan esnaflara kapatma cezası geleceğini duyurdu.

Tarifenin üzerine çıkanlara 'kapatma cezası!' Tüm esnaflara uyarı yapıldı!

Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğerinin satışı için belirlenen tarife uyulmadığını tespit ettikleri esnaflara uyarıda bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, farklı fiyat uygulamaları ile satış yapanlara kapatma cezası verileceğinin altını çizdi.

Tarifenin üzerine çıkanlara 'kapatma cezası!' Tüm esnaflara uyarı yapıldı! - Resim : 1

"Kapatmaya kadar gider"

Porsiyonu 75 TL olarak belirlenen ciğeri, yüksek fiyatlarda satan esnafı tarifeye uygun satış yapmaya sevk ettiklerini belirten Cingöz, "Bizim uyguladığımız ceza sınırı da belli, en üst seviye yani 2 aidat, bu da 1300 liraya tekabül ediyor, tarifeye uymamanın tekrarlanması halinde bu cezanın iki katı ceza yazılıyor, en son durum kapatmaya kadar gidebilir." dedi.

Tarifenin üzerine çıkanlara 'kapatma cezası!' Tüm esnaflara uyarı yapıldı! - Resim : 2

Vatandaşın mağdur olmasını istemiyorlar

Ciğerci esnaflarından bir kısmının kendi birliklerine bir bölümünün de Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu ifade eden Cingöz, denetimlerin Ticaret Müdürlüğünce yapılması gerektiğini ifade etti. Hem esnafın hem de vatandaşın mağdur olmasını istemediklerini söyleyen Cingöz, yılbaşından sonra tarifenin yeniden değerlendirilebileceğini ifade etti.