Çıplak fotoğraf skandalı büyüyor! Fotoğraflar yayınlandı

Tayland'da metres krizi sürüyor. Kralın resmi metresine ait 1400 fotoğrafın haberi birkaç gün önce gelmişti. Şimdi ise skandal daha da büyüdü. Metresin çıplak fotoğrafları gündeme bomba gibi düştü.

Çıplak fotoğraf skandalı büyüyor! Fotoğraflar yayınlandı

Evlendikten sadece üç ay sonra kendisine resmi metres ataması yapan ve pandeminin vurduğu ülkesini bırakıp haremiyle Almanya'da ultra lüks otele kapanan Tayland Kralı, kendini artan protestoların hedefinde bulmuştu.

Monarşi karşıtı protestoların gerçekleştiği Tayland sokakları gazete manşetlerine taşınırken, ülke bu kez yeni bir skandalla çalkalanıyor. Ülkede şimdi de sızdırılan 1400'den fazla çıplak fotoğraf krizi yaşanıyor. Monarşi karşıtı aktivistlere gönderilen fotoğraflardan bazıları İngiliz Daily Mail gazetesinde yayınlanınca skandal daha da büyüdü. Tayland'da sular durulmuyor. Son dönemde ülke çapında düzenlenen monarşi karşıtı protestolarla dünya manşetlerine taşınan Tayland, bu kez farklı bir şekilde gündemdeydi. Önceki gün, "çıplak fotoğraf krizi" gündeme bomba gibi düştü.

Kral Vajiralongkorn'un karısı Kraliçe Suditha ile metres haremi arasındaki açık çekişmeler bu hafta sızdırılan bin 400 fotoğrafın haberiyle manşetlere taşındı.

Kralın metresinin çıplak fotoğraflarını gönderdiğini iddia eden Taylandlı aktivist, bazı fotoğrafları İngiliz Daily Mail gazetesi ile paylaştı.

Fotoğraflar, geçen yıl dramatik bir şekilde sınır dışı edilip hapse atıldıktan sonra kraliyet ailesine geri dönen, milyarder hükümdarın 'resmi metresi' unvanını taşıyan Sineenat Wongvajirapakdi'yi gösteriyor.

Japonya'da yaşayan monarşi karşıtı aktivist Pavin Chachavalpongpun, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, Ağustos ayında kendisine isimsiz bir zarf gönderildiğini, zarfın içinden ise bir SD kart çıktığını söyledi.

Zarfın içinden ayrıca Sineenat'ın hapishanedeyken telefonundan hack'lediklerini iddia eden bir mektup çıktığını aktaran aktivist, Kral'ın resmi karısı Kraliçe Suthida'nın kraliyet sarayına dönüşünü 'sabote etmeye' çalışan yakınları tarafından gönderildiğini düşünüyor.

Fotoğraflardan bazılarının resmi metresi tamamen çıplak gösterdiği iddia ediliyor, ancak Pavin bu fotoğrafları yayınlamamayı seçti. Fotoğrafların birkaçı resmi metresin koltuk altı tüylerini gösteriyor, ancak nedeni açık değil.

2012 ile 2014 arasında çekilmiş olan aynı fotoğraflar, Tayland dışındaki diğer kraliyet eleştirmenlerine de gönderildi.

Pavin, isimsiz zarfı Ağustos ayı sonlarında aldığını, üzerinde Fransa'dan posta damgası olduğunu ve fotoğrafların saklandığı bir SD kart içerdiğini söyledi.

Pavin ayrıca neredeyse tüm fotoğrafların özçekimler olduğunu söyledi. Bazıları banyoda ya da resmi metres Sineenat'ın arabasında çekilmişti.

Pavin'e yazdığı imzasız mektubu gönderen kişi, fotoğrafları Ekim 2019'da tutuklanmasının ve Kral Maha Vajiralongkorn tarafından sınır dışı edilmesinin ardından edinilmiş, "Sineenat'ın telefonundan hack'lenen çok gizli dosyalar" olarak nitelendirdi.

Pavin, hack'lenen fotoğrafların sızdırılması için zamanlamanın manidar olduğunu, özellikle Sineenat'ın serbest bırakılıp ve yeniden hareme katıldığı Ağustos ayının beklenmiş olduğunu söyledi.

Aktivist Pavin ayrıca, "Bunun bir tesadüf olduğuna inanmak zor" dedi ve sızıntının Kraliçe'nin çevresinden gelmiş olabileceğini öne sürdü.

Japonya'da yaşayan Pavin Chachavalpongpun, açık fotoğrafların hiçbirini yayınlamayı planlamadığını, ancak 'monarşinin imajını yıkmak' için bazılarını paylaştığını söyledi.

Şu anda Japonya'da yaşayan Chachavalpongpun, monarşiyi eleştiren açıklamaları nedeniyle ülkesi Tayland'da adli kovuşturma ile karşı karşıya.

Gündeme bomba gibi düşen haber, geçen yıl hapse atılan Wongvajirapakdi'nin, milyarder Kral'ın haremine yeniden katılmak üzere hapisten çıkmasının ardından geldi.

Tüm askeri rütbelerini yitiren ve kendisini Kraliçe gibi konumlandırmaya çalışan metres, hükümdarın resmi karısı olan ülkenin kraliçesinin kuyusunu kazmakla suçlandı. Bu nedenle hapse atılan resmi metrese, kraliyet ve askeri unvanları geri verildi.

The Times gazetesinin haberine göre, birçoğu Sineenat'ın kendisi tarafından çekildiği düşünülen fotoğraflar, Tayland monarşisi hakkında eleştirel makaleler yazan İngiliz gazeteci Andrew MacGregor Marshall'a gönderildi.

Fotoğrafların gönderildiği bir diğer isim olan İngiliz gazeteci Marshall, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Görüntülerin çoğu kendi çektiği fotoğraflar ve onlarcası çok açık. Vajiralongkorn'a göndermek için bu açık fotoğraflarını çekmiş olması muhtemel görünüyor" ifadelerini kullandı.