Taylor Swift bu kez konseriyle tarihe geçti: Hayranları depreme neden oldu

Çalışmalarıyla müzik tarihine geçen Grammy Ödüllü Taylor Swift, dünya turnesi kapsamında verdiği konserler gündem yarattı. Swift hayranlarının konsere katılımının depreme neden olduğu açıklandı.

Taylor Swift bu kez konseriyle tarihe geçti: Hayranları depreme neden oldu

Müzik kariyeri boyunca pek çok rekora imza atan ve aldığı ödüllerle tarihe geçen ABD'li şarkıcı Taylor Swift, "Eras" adlı dünya turnesiyle hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Şarkıcı, geçtiğimiz akşam ABD'nin Seattle kentindeki Lumen Field'da gerçekleştirdiği konser ile tarihe geçti. Şarkıcının konserine gelen hayranlarının kentte 2,3 büyüklüğünde depreme yol açtığı düşünülüyor.

Sismolog Jackie Caplan-Auerbach, konseri dinlemeye gelen binlerce kalabalığın sismik aktiviteye yol açtığını belirtti.

Batı Washington Üniversitesi'nde Jeoloji Profesörü olan Caplan-Auerbach, Seattle'da 2011 yılında gerçekleşen bir hadise ile konserin yarattığı etkiyi karşılaştırdı. 

72 BİN 171 KİŞİ İZLEDİ

2011 yılında Seattle Seahawks hayranları, bir maç esnasında tribünlerde tepinmiş ve sismik aktiviteye yol açmıştı. İki hadiseyi karşılaştıran sismolog, ikisinde de benzer örüntülerin ortaya çıktığını belirtti.

"Beast Quake" olarak anılan hadisede 0,3 büyüklüğünde aktivite tespit edilmişti.

Şarkıcının Seattle'daki iki akşamlık konserini 72 bin 171 kişinin izlediği biliniyor.

Konsere katılan hayranlar, daha önce hiç böyle bir kalabalık ve coşku görmediklerini belirtirken Taylor Swift'in kendisi de sosyal medya hesabında Seattle konserindeki hayranlarına "çığlık attıkları, zıpladıkları, dans ettikleri" için teşekkür etmişti. (NTV)