Korona virüs aşısında çok önemli gelişme

Dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı aşı ve ilaç çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son gelen aşı haberi ise Tayvan'dan. Fareler üzerinde denenen aşının umut verici sonuçları olduğu açıklandı.

Korona virüs aşısında çok önemli gelişme

Çin'in Vuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyaya hızla yayılan yeni tip korona virüs (Kovid-19) için mücadele devam ediyor. Türkiye'nin de dahil olduğu dünyanın önde gelen ülkeleri korona virüse karşı aşı ve ilaç bulabilmek için tüm gücüyle çalışıyor.

Tayvan'da Kovid-19'a karşı geliştirilen aşı fareler üzerinde denendi. Aşının hayvanlarda güçlü antikor yanıtları sağladığı belirtilerek bu durumun ümit verici sonuçlar verdiği bildirildi.

FocusTaiwan'ın haberine göre, kısmen devlet tarafından finanse edilen Adimmune şirketi yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısında, hastalık üretme kapasitesini kaybetmiş olan ve kültürde büyütülen virüs partiküllerini kullanan pasif bir aşı geliştirmeye odaklandıklarını açıkladı.

Araştırmacıların üç aylık sürede aday bir aşı geliştirdiği ve aşının, Ulusal Tayvan Üniversitesi Klinik Laboratuvar Bilimleri ve Medikal Biyoteknoloji Bölümü'nde görevli Çeng Sui-yuan liderliğinde hayvanlar üzerinden denenmeye başlandığı belirtildi.

Farelere enjekte edilen aşının, hayvanlarda çok güçlü antikor yanıtları sağladığı ve yılın ikinci yarısında insanlar üzerinde denenmesinin planladığı kaydedildi.