TBF Disiplin Kurulu hakem Erşan Kartal'ın lisansını iptal etti

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Antalya Bölgesi A Klasman Hakemi Erşan Kartal'a lisans iptali ve toplamda 1 yıl 4 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Son olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasındaki Frutti Extra Bursaspor-Onvo Büyükçekmece Basketbol maçında görev alan Kartal, bu müsabakadaki ihlalleri gerekçesiyle disipline sevk edilmişti.

TBF Disiplin Kurulu hakem Erşan Kartal'ın lisansını iptal etti

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Antalya Bölgesi A Klasman Hakemi Erşan Kartal'a lisans iptali ve toplamda 1 yıl 4 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kurulun bugünkü toplantısında alınan kararla Kartal'ın hakemlik kariyeri sona erdi.

Basketbol Disiplin Talimatı'nın 29/1, 29/5 ve 29/6. maddeleri kapsamında toplam 1 yıl 4 ay hak mahrumiyeti alan Kartal'ın lisansının da TBF Hakemler Talimatı'nın 9/4/d ve 19/3. maddeleri ile Basketbol Disiplin Talimatı'nın 23. maddesi gereğince oy birliğiyle iptal edildiği aktarıldı.

Son olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasındaki Frutti Extra Bursaspor-Onvo Büyükçekmece Basketbol maçında görev alan Kartal, bu müsabakadaki ihlalleri gerekçesiyle disipline sevk edilmişti.

TBF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Merkez Hakem Kurulu Antalya Bölgesi A Klasman Hakemi Erşan Kartal’ın;

a.    Basketbol Disiplin Talimatı’nın 29/5. ve 29/6. maddeleri gereğince 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına,

b.    Basketbol Disiplin Talimatı’nın 29/1. ve 29/6. maddeleri gereğince 4 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına,

c.    Cezaların toplanması sureti ile 1 yıl 4 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına,

d.    Hakemler Talimatı’nın 9/4/d., 19/3. ve Basketbol Disiplin Talimatı’nın 23. maddeleri gereğince lisansının iptaline, oybirliği ile; (K.2022/384) karar verilmiştir.

Ne olmuştu?

Basketfaul sitesinde yer alan habere göre; Erşan Kartal'ın, Frutti Extra Bursaspor-Büyükçekmece Basketbol maçından sonra hakemlerin süreyi başlatmak için kullandıkları aygıtı fırlatıp kırılmasına neden olması, Bursaspor koçu Dusan Alimpijevic ve Bursaspor Başkanı Sezgin Sezer ile karşılıklı mesajlaşma sırasındaki ifadeleri nedeniyle kurula sevk edildiği öne sürülmüştü.