TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri canlı yayını nasıl izlenir? Komisyonun gündeminde EYT var!

Milyonları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Türkiye Büyük Millet TBMM'ye sunulan EYT kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor. Kanun teklifi komisyon görüşmelerinin ardından Genel Kurul'a getirilecek. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkı elde edeceği EYT teklifinin canlı yayın görüşmeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri canlı yayını nasıl izlenir? İşte detaylar...

TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri canlı yayını nasıl izlenir? Komisyonun gündeminde EYT var!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor. “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi” görüşmeleri resmen başladı. Düzenlemenin, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu komisyondan geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kanun teklifi komisyon görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu’na getirilecek.

Düzenlemeyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar ve gerekli prim gün şartını sağlayanlar düzenlemeden faydalanacak. TBMM’deki görüşmelerde ilgili bakanlıkların, işçi ve işveren kuruluşlarının dernek ve platformlarından da temsilciler yer alacak.

EYT RESMİ GAZETE’DE NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Meclis Genel Kurulu'ndan geçen teklifi imzalaması ve Resmi Gazete'de yasal değişikliğin yayınlanmasının ardından EYT resmen yürürlüğe girmiş olacak.

TBMM PLAN BÜTÇE KOMİSYONU GÖRÜŞMELERİ CANLI YAYINI NASIL İZLENİR?

TBMM Genel Kurulu toplantıları perşembe günü 14:00-21:00 saatleri arasında TRT-3 kanalından ve internet üzerinden; bunun dışındaki gün ve saatlerde çalışma yapılması durumunda ise sadece internet üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. 

TBMM Plan Bütçe Komisyonu canlı olarak yayınlanmıyor. Milletvekillerinin twitter hesaplarından canlı yayınlar yapılıyor.

TBMM GENEL KURULU EYT GÖRÜŞMELERİ CANLI YAYINI  - MECLİS TV İÇİN TIKLAYIN