TBMM Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek'ten 15 Temmuz raporu ile ilgili tv100' özel açıklamalar

TBMM Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programına canlı bağlantı yoluyla katılarak, kamuoyunda tartışmalara neden olan 15 Temmuz raporu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Petek, ‘Rapor verildi mi, verilmedi mi?’ tartışmasına üzülüyorum çünkü bu rapor FETÖ denen silahlı terör örgütünün ipliğini pazara çıkaran bir rapordur. Bu raporun içeriğinde milletini devletini seven, FETÖ’nün ipliğini çıkaran bu rapordan rahatsız olmaması gerekir.'' dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu Başkanı AK Parti eski Milletvekili Reşat Petek, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, 15 Temmuz raporunun Meclis’e teslim edildiğini ancak raporun yayınlanmadığını ve görüşülmediğini öne sürmüştü. Petek, açıklamasının devamında, konunun TBMM Başkanı Mustafa Şentop ya da İsmail Kahraman’a sorulması gerektiğini söylemişti.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan raporla ilgili açıklama yapmak için tv100 yayınına katılan Petek, ‘Rapor verildi mi, verilmedi mi?’ tartışmasına üzülüyorum çünkü bu rapor FETÖ denen silahlı terör örgütünün ipliğini pazara çıkaran bir rapordur. Bu raporun içeriğinde milletini devletini seven, FETÖ’nün ipliğini çıkaran bu rapordan rahatsız olmaması gerekir.'' ifadelerini kullandı.

Tartışmalar sonrası ilk kez tv100'e açıklama yapan Petek, şunları söyledi;

'Biz öyle bir talepte bulunmadık çalışmalarımızı 3 ay içerisinde tamamladık'

TBMM iç tüzüğüne göre araştırma komisyonu 3 ay süreyle çalışmasını yürütür. 3 ay süreyle çalışmasını bitiremezse ek süre ister. Biz öyle bir talepte bulunmadık çalışmalarımızı 3 ay içerisinde tamamladık.

'Bu rapordan rahatsız olmaması gerekir'

‘Rapor verildi mi, verilmedi mi?’ tartışmasına üzülüyorum çünkü bu rapor FETÖ denen silahlı terör örgütünün ipliğini pazara çıkaran bir rapordur. Bu raporun içeriğinde milletini devletini seven, FETÖ’nün ipliğini çıkaran bu rapordan rahatsız olmaması gerekir.

'Bunu yapanlar CHP’nin Grup Başkanvekilinden başlayan kişiler'

Bu rapor yayınlanmasın diye Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a baskı yapanlar sonradan ‘Bu rapor kayboldu, ne yazıyordu da kaybettiniz’ diye feveran etmeye başladılar buna dikkat çekmek istiyorum. Bunu yapanlar CHP’nin Grup Başkanvekilinden başlayan kişiler.

Biz raporu sunduktan sonra eklenmesini talep ettikleri bunun yaklaşık 40 sayfası geçmiş döneme ait özellikle Cumhurbaşkanım, Binali Yıldırım vs. gibi yöneticilerin 2013 öncesinde sempatiyle konuşan birtakım videoların rapora konulmasını istediler.

Rapor dediğiniz zaman raporun aslıyla muhalefet şerhi birlikte alınır. Biz asıl rapor ve muhalefet şerhinin ikisini birlikte takdim ettik. 12 Temmuz 2017 gibi raporu sunmuşuz, 20 Temmuz tarihinde CHP’den 4 kişinin imzasıyla başvuru yapılmış.