TBMM’de 28’inci dönem! Fatih Erbakan’dan tv100’e özel değerlendirmeler: “Bu iki konuda maalesef sıkıntılar var”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi bugün saat 14.00 itibarıyla başladı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100 canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Eğitim sisteminde kaliteli nesil yetiştirilmesinin öncelikleri olduğunun altını çizen Erbakan, ”Müfredatın kaliteli nesil yetiştirmesi en önemli önceliklerimizden olacak. Hem ahlaki manevi kalite hem de bilimsel kalite. Şu andaki eğitim sistemindeki müfredatımızda bu iki konuda maalesef sıkıntılar var” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni dönem için hazırlıklar tamamlandı. 28’inci dönem parlamentosu, yeni milletvekillerinin yemini için bugün saat 14.00’te toplandı. 28'inci dönemin ilk oturumunu, “en yaşlı üye” unvanıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli Meclis Geçici Başkanı olarak yönetti.

"BUNA LAYIK GÖRDÜKLERİ İÇİN SİZİN ARACILIĞINIZLA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Sözlerine, seçmenlerine teşekkür ederek başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İnşallah Allah hayırlı hizmetler nasip etsin. Ülkemize, milletimize, devletimize faydalı olmayı Cenâb-ı Allah nasip etsin. Milletimize de kıymetli seçmenlere de Yeniden Refah Parti’mizi Meclis’e gönderdikleri, buna layık gördükleri için sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

“BU İKİ KONUDA DA MAALESEF SIKINTILAR VAR”

“‘Ailenin korunması’ konusu bir kırmızı çizgimiz olarak her zaman önümüzde” ifadelerini kullanan Erbakan, “Biz seçim sürecinde de milletimize her zaman söylediğimiz ‘Ailenin korunması’ konusu bir kırmızı çizgimiz olarak her zaman önümüzde, masamızda. Sağlıklı nesillerin yetişmesi sağlıklı bir aile yapısına bağlı. Eğitim sistemi ve müfredatın kaliteli nesil yetiştirmesi en önemli önceliklerimizden olacak. Hem ahlaki manevi kalite hem de bilimsel kalite. Şu andaki eğitim sistemindeki müfredatımızda bu iki konuda da maalesef sıkıntılar var. Ekonomi alanında da önceliklerimiz var. Bir defa denk bütçenin gerçekleştirilmesi için konuyu gündemde tutacağız” ifadelerini kullandı.