TBMM'de fenalaşarak yere yığılmıştı! Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? Bakan Koca ve Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda konuşma yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Şu an hastamız, kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonlarını devam ettiriyor. Durumu son derece kritik ve ciddi" ifadelerine yer verdi. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise "Şu anda yoğun bakıma alındı. Burada bakımı belli bir süre devam edecek." dedi.

TBMM'de fenalaşarak yere yığılmıştı! Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? Bakan Koca ve Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptığı esnada fenalaşarak yere yığılmıştı. Genel Kurul Sağlık Ekibi tarafından müdahale yapılan Bitmez için kalp masajına başlanmıştı. Daha sonra entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen Bitmez, anjiyoya alınmıştı.
TBMM'de fenalaşarak yere yığılmıştı! Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? Bakan Koca ve Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi - Resim : 1
BAKAN KOCA'DAN BİTMEZ'E ZİYARET
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bunun üzerine anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alınan Bitmez’i ziyaret etmek üzere hastaneye geldi. Bitmez’in son durumum hakkında bilgi alan Bakan Koca, ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"DURUMU SON DERECE KRİTİK VE CİDDİ"
Bakan Koca, kalp masajının ardından Bitmez’in 20 dakika içinde Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirildiği bilgisini vererek, “Hastaneye gelmesinin ardından anjiyosu planlandı. Anjiyo ile iki ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü. Devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp, akciğer pompasına bağlandı. Şu an hastamız, kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonlarını devam ettiriyor. Durumu son derece kritik ve ciddi. Arkadaşlarımız yakından takip ediyorlar” diye konuştu.

TBMM'de fenalaşarak yere yığılmıştı! Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? Bakan Koca ve Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi - Resim : 2

KARAMOLLAOĞLU: BİTMEZ YOĞUN BAKIMA ALINDI
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Karamollaoğlu, Bitmez'in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, "Doktor arkadaşlar da ifade ettiler, Meclis'te kendisine yapılabilecek bütün muameleler yapılmış. Ancak kendisi aynı zamanda şeker hastasıydı. Birtakım kalp problemleri vardı ama çalışmalarını devam ettirebiliyordu. Süratle Meclis'ten buraya nakli sağlandı. Burada hastane yetkilileri ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler ve göstermeye devam ediyorlar. Kalp masajı yapıldı. Kendisine ayrıca bugünün teknolojisiyle yapılması icap eden bütün muameleler gerçekleştirildi. Şu anda yoğun bakıma alındı. Burada bakımı belli bir süre devam edecek." ifadelerine yer verdi.

KARAMOLLAOĞLU: HAYATİ TEHLİKESİ VAR
Karamollaoğlu "Ümit ediyoruz ki bu son gelişmeler, son teknolojilerle hayatını idame ettirecek bir noktaya gelir diye ümit ediyoruz. Zor bir rahatsızlık, zor bir hastalık. Tabii geçirdiği bu kriz de aniden olduğu için müdahale ne kadar erken olursa olsun tam olarak yeterli olmayabiliyor. Allah kendisine sağlık ve afiyet ihsan etsin. Dua ediyoruz. Ümit ederiz ki kısa zamanda sağlığına kavuşur. Hayati tehlikesi var. Çünkü yoğun bakımda zaten. Yani doktorların söyledikleri; kalpteki damarlar genelde tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyor" dedi. 

KURTULMUŞ: DURUMU CİDDİ
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alınan Bitmez’i ziyaret etmek üzere hastaneye geldi. Bitmez’in son durumum hakkında bilgi alan Kurtulmuş, ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, SP Milletvekili Bitmez’in Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavisine devam edildiğini belirterek, “Doktorlarından aldığımız bilgi, durumun ciddi olduğudur. Şifa sahibi Allah’tan şifa diliyoruz. İnşallah yapılan bu tıbbi müdahalelere olumlu cevap verirler ve kısa süre içinde sağlıklı bir şekilde tekrar TBMM’de aramıza döner. Ailesi de burada. Onlarla da görüşme imkanımız oldu. Onlar da gayet metin bir şekilde Allah’ın şifa sahibi olduğunun bilincindeler. Hep beraber dua edeceğiz. Buradaki doktorlarımız gayretleriyle ümit ediyoruz ki başarılı bir sonuç elde edilecek ve Hasan Bitmez Bey yapılan tedavilere cevap vererek tekrar aramıza dönecek” diye konuştu.