TCG Anadolu’da geri sayım! Yeni görüntüleri paylaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde havadan incelemişti

Türkiye’nin amiral gemisi olmaya hazırlanan TCG Anadolu’nun tank operasyonu testleri başarıyla tamamlandı. O anları Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir paylaştı.

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'nun tank operasyonu testleri Altay prototipi ile yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TCG Anadolu'nun testlerindeki yeni aşama hakkında bilgi verdi.

Mekanize Çıkarma Aracı LCM ile askeri tersaneden alınan Altay tankı, önce Anadolu gemisine yüklendi, ardından yine LCM'ye alınarak sahile çıkarma operasyonu gerçekleştirildi. Bugün tamamlanan bu test ile projede önemli bir aşama daha geçildi. Her geçen gün bir adımı daha tamamlıyoruz ve Anadolu'yu envanterimize katmak için sabırsızlanıyoruz."

Geçtiğimiz günlerde cumhuriyet tarihinin en önemli savunma sanayii projelerinden biri olan ve uzun zamandır merakla beklenen TCG Anadolu çok maksatlı amfibi hücum gemisi kapılarını ilk kez basın mensuplarına açmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havadan incelemişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sakarya'ya giderken Tuzla'da yapımı süren TCG Anadolu Gemisini havadan incelemişti.

TCG Anadolu’da geri sayım! Yeni görüntüleri paylaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde havadan incelemişti - Resim : 1