Tehdit altındaki türleri yasa dışı şekilde avladı... Balıkçı hayatının hatasını yaptığını yetkilileri görünce anladı

Nesli tükenmekte olan türlerin korunduğu bölgelerde, o türleri avlamak isteyen avcılara caydırıcı cezalar veriliyor. Tehdit altındaki türleri yasa dışı şekilde avlamaya çalışan balıkçıya yetkililer tarafından ceza kesildiği bildirildi.

Tehdit altındaki türleri yasa dışı şekilde avladı... Balıkçı hayatının hatasını yaptığını yetkilileri görünce anladı

Bir balıkçı, iki düzineden fazla Murray Kerevitini yasa dışı bir şekilde yakalamak için tel balık tuzakları kullanmakla suçlandı ve şu anda tehdit altında olarak listelenen türlerden kısmen balıkçılık faaliyeti sorumlu. Geçen Temmuz ayında NSW'deki Murray Nehri'nde yakalanan balıklardan 13'ünün "yasaklı boyda" olduğu ve dokuzunun yumurta taşıdığı bildirildi.

Tehdit altındaki türleri yasa dışı şekilde avladı... Balıkçı hayatının hatasını yaptığını yetkilileri görünce anladı - Resim : 1

YASA DIŞI ŞEKİLDE AVLADI

Balıkçılık memurları, ele geçirme üzerine Murray Kerevitini tekrar suya bırakmayı başardı. NSW ve Victoria sınırındaki bir kasaba olan Howlong'dan balıkçı, tüm suçlamaları kabul etti ve yasadışı eylemi nedeniyle 9714 dolar para cezasına çarptırıldı, yetkililer para cezasının gelecekte bu davranışı önleyeceğini umuyor. NSW Birincil Endüstriler Departmanı (DPI) Balıkçılık, "Bu, yasa dışı balıkçılık faaliyetinde bulunmak isteyenler için eylemlerinizden dolayı mahkeme önüne çıkarılacağınız güçlü bir caydırıcı görevi görüyor."

Tehdit altındaki türleri yasa dışı şekilde avladı... Balıkçı hayatının hatasını yaptığını yetkilileri görünce anladı - Resim : 2

NADİR GÖRÜLÜYORLAR

Murray Kerevitini yakalamak için tel balıkçılık tuzaklarının kullanılması neden yasa dışıdır?
Murray Kereviti, Murray Nehri'ndeki yerel bir türdür ve ağırlığı üç kilograma ulaşan dünyanın en büyük ikinci tatlı su kerevitidir. NSW DPI Fisheries'e göre, türler Avrupa yerleşiminden bu yana büyük düşüşler yaşadı ve artık nehrin bir zamanlar yaygın oldukları bölgelerinde nadir görülüyor.

Tehdit altındaki türleri yasa dışı şekilde avladı... Balıkçı hayatının hatasını yaptığını yetkilileri görünce anladı - Resim : 3

TUZAKLA YAKALAMAK SUÇ

Eğlence amaçlı balıkçılık, türün azalmasının birincil nedenlerinden biri olarak görülmese de, buna katkıda bulunmuştur ve düşüşü yavaşlatmak ve iyileşmeye yardımcı olmak için sıkı balıkçılık düzenlemeleri çok önemlidir. Murray Kerevitini herhangi bir tuzak kullanarak yakalamak suçtur, tek yasal yöntem bir döngü veya listeleme ağıdır ve balık tutmak için yalnızca belirli boyutlara izin verilir. Murray kereviti sadece haziran, temmuz ve ağustos aylarında alınabilir ve yumurta ile avlanan balıkçılar yasal olarak balığı en az müdahale ile hemen suya geri bırakmakla yükümlüdür.