Tek bir doğal karışım, tüm evi temizliyor! Paranız cebinizde kalırken kimyasal maddelerin zararlarından korunacaksınız!

Kimyasal temizleyiciler, temizlik konusunda başarılı olsa da içerikleri sebebiyle hem eşyalara, hem de havaya karışarak solunum yoluyla insan vücuduna zarar verebiliyor. Ancak evde bulunan doğal malzemelerle de, evin hijyeni sağlanabiliyor. Hem de ne eşyalar ne de vücut zarar görüyor... Oldukça etkili bu karışımın yaptıklarına şaşıracaksınız...

Tek bir doğal karışım, tüm evi temizliyor! Paranız cebinizde kalırken kimyasal maddelerin zararlarından korunacaksınız!

Karbonat ve sirke bazı kadınlar tarafından ev temizliğinde kullanılıyor ancak pek çok kadın hala bu sihirli karışım hakkında bilgi sahibi değil. Hem doğal hem de çok güçlü bir karışım ile ev tertemiz olurken, kimyasal etkilerden korunacaksınız. Aynı zamanda bütçeniz de rahatlayacak. Peki bu karbonat-sirke karışımı nasıl kullanılır? Karbonat-sirke karışımının kullanım alanları nelerdir?

Tek bir doğal karışım, tüm evi temizliyor! Paranız cebinizde kalırken kimyasal maddelerin zararlarından korunacaksınız! - Resim : 1

Karbonat ve sirke karışımının kullanım alanları

Bu karışım evin her noktasındaki temizlik için kullanılabilir. Mutfak, banyo, fayans tüm zorlu lekelerde etkili bir temizleyicidir. Lekelerden kurtulmak için önce leke üzerine biraz karbonat dökün ardından üzerine sirke ekleyin. Bu karışımı leke üzerinde biraz beklettikten sonra fırça yardımıyla ovalamaya başlayın. Ovdukça lekeler kaybolacaktır. 

Bu karışımı aynı zamanda bulaşık makinelerinin içini temizlemek içinde kullanabilirsiniz. Makine boş olduğu zaman deterjan gözüne 1 yemek kaşığı karbonat, üst kısmına da 1 bardak elma sirkesi koyun. Daha sonra makineyi en yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Yıkama sona erince makinenin tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Tek bir doğal karışım, tüm evi temizliyor! Paranız cebinizde kalırken kimyasal maddelerin zararlarından korunacaksınız! - Resim : 2

Karbonat ve sirke karışımıyla eşyalarınızı parlatın

Karbonat ve sirke karışımının kullanım alanlarından biri de dibi tutan tava ve tencerelerdir. 1 bardak su 1 bardak sirkeyi ocakta kaynatın. Kaynadıktan sonra için 2 yemek kaşığı karbonat ekleyerek ovalayın.Soğuması için bekleyin ardından bulaşık süngeriyle yavaş yavaş ovalayın.

Karbonat ve sirke karışımını gümüşlerinizi parlatmak için de kullanabilirsiniz. Bunun için 2 bardak sirkeyi bir kabın içine dökün ve daha sonra 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Ardından kaynar suyu dökün ve parlamasını istediğini gümüşleri de içine ekleyin. 30 dakika beklettikten sonra gümüşlerinizin parladığını göreceksiniz.

Tek bir doğal karışım, tüm evi temizliyor! Paranız cebinizde kalırken kimyasal maddelerin zararlarından korunacaksınız! - Resim : 3

Tıkalı giderleri açmak

Karbonat ve sirke karışımını tıkanan giderlerinizi açmak için kullanabilirsiniz. Bunun için 2 bardak sirke ve 1 bardak karbonatı tıkanmış giderinize dökün. Bu şekilde bir süre bekleyin ve ardından üzerine sıcak su dökün. Bu şekilde giderleriniz açılacak ve kötü kokuları da engelleyeceksiniz.