Teker teker ölmeye başladılar... Ölüm sayısı git gide artarken halk endişelenmeye başladı

Bulanık bir gölde bulunan 24 kara ördeği ve bir papağan ölümü, yetkilileri harekete geçirdi. Kuşların henüz hangi sebeple öldüğü bilinmezken soruşturma devam ediyor.

Teker teker ölmeye başladılar... Ölüm sayısı git gide artarken halk endişelenmeye başladı

Sidney'de bulunan bulanık bir göl, 24 Pasifik kara ördeği ve bir papağanın ölümlerine ilişkin soruşturmanın merkezi haline geldi. Victoria Park'taki ilk ölümler neredeyse iki hafta önce fark edilmiş olsa da, yetkililer potansiyel kirlenme konusunda uyarı levhaları dikmediler.  Sonuç olarak, Sydney Wildlife Rescue'dan Kelly Murphy gibi bazı ilgili gönüllüler, hasta kuşları izlemeye devam ederken halkı uyarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Murphy, "İlk hafta sonu suyun üzerine eğilmiş iki küçük çocuk vardı. Ebeveynlerine 'Gölde bazı ölü hayvanlarla ilgili bir sorun olduğu için ellerini yıkadıklarından emin olmak isteyebilirsiniz' demek zorunda kaldım." dedi. 

Teker teker ölmeye başladılar... Ölüm sayısı git gide artarken halk endişelenmeye başladı - Resim : 1

HİÇBİR SORUN TESPİT EDİLEMEDİ

Endişeler, 10 Mart Cuma günü, Sidney Üniversitesi'nin bitişiğindeki Northam Gölü'nde bir halk tarafından yedi ölü ördek bulunduğunda başladı. Sydney Wildlife Rescue'dan kurtarma ekipleri o sabah olay yerine geldi ve test için bir ceset topladı, ancak göldeki diğerlerini çıkaramadı. Sidney Belediyesi, Yahoo News Australia'ya ertesi gün sahada bir müteahhit olduğunu ve altı gün sonra 16 Mart Perşembe günü testleri gerçekleştirdiğini söyledi. Açıklamada, "Şehir, Northam Gölü'nde, sahada birkaç ayda bir yapılan önceki su testi sonuçlarıyla tutarlı olarak, ölümleri açıklayacak hiçbir sorun tespit etmeyen acil su testi yaptı" dedi.

Teker teker ölmeye başladılar... Ölüm sayısı git gide artarken halk endişelenmeye başladı - Resim : 2

ÖRDEKLER ÖLMEYE DEVAM EDİYOR

Bayan Murphy, sonuçlar açıklanmadan önce gölün günlerce tehlike belirtisi göstermediğinden endişe ediyor. "Geçen hafta her iki günde bir konseyi aradım," dedi. Şimdi, ördek ölümlerinin nedeni henüz belirlenmemişken, riski azaltmak için acilen dikilmiş tabelalar görmek istiyor. İnsanlara verilen zarar muhtemelen düşük ama ördekler ölmeye devam ediyor
Sidney Belediyesi, durumu Avustralya Yaban Hayatı Sağlığı Sicili, Taronga Hayvanat Bahçesi, Çevre Koruma Kurumu ve Birincil Sanayiler Dairesi ile birlikte araştırdığını doğruladı.

Teker teker ölmeye başladılar... Ölüm sayısı git gide artarken halk endişelenmeye başladı - Resim : 3

ÖRDEKLER NEDEN ÖLÜYOR?

Uzman tavsiyesi, diğer su yaşamı ve topluluk için riskin “düşük” olduğunu gösteriyor. Sıcak aylarda ördek ölümlerinin "alışılmadık" olduğunu ve olası testlerin yapıldığını da sözlerine ekledi.toprak kökenli bakterilerdevam ediyor, kısa süre içinde sonuçları bekleniyor. Ölümler, az yağışın eşlik ettiği bir dizi sıcak havanın ardından meydana geldi ve bu tür kirleticilerin büyümesi için mükemmel koşullar yarattı. Yaygın olarak bulunan bir toprak bakterisi botulizmdir ve birbiriyle bağlantılıdır. Bu yıl Victoria'daki Bells Swamp'ta 700 su kuşunun ölümüne sebep oldu.