Teknenin kaptanına gözaltı, sahibine soruşturma

Bursa’daki tekne faciasında teknenin kaptanı gözaltına alındı. Sahibine ise soruşturma başlatıldı. Tekne ile ilgili çarpıcı bir iddia da ortaya atıldı.

Teknenin kaptanına gözaltı, sahibine soruşturma

Bursa’da yüzmek için denize açılan 3 kişinin denizde yüzdüğü sırada esen poyraz rüzgarı sebebiyle teknenin bir müddet sonra sürüklenerek. kendilerinden uzaklaştığını farkeden kaptan Tolga D. tekneyi çalıştırıp yanlarına gitmek istedi. Ancak tekne çalışmadı. Teknedeki halatı yüzen 3 kişiye doğru atıp onları tekneye çekmek isteyen kaptan, halat kısa gelince bunda da başarılı olamadı.

12 saat sonra bulundu

Kaybolan 3 kişiden biri olan Yaman Şipka 12 saat sonra denizde yüzerken bulundu. Koşullu Yat Limanı'na getirilen Şipka'nın sağlık durumu iyi olduğu öğrenilirken,  45 yaşındaki Natali Sincan'ın Mudanya ilçesi açıklarında cansız bedeni bulundu.

Hiptermi bilgisi hayatını kurtardı

Altıntaş açıklarında deniz üzerinde canlı olarak bulunan Yaman Şipka. can simidi atılıp tekneye çekildi.  Şipka, izlediği televizyon programları sayesinde hipotermi konusunda bilgi sahibi olduğunu, üşüyünce suya girdiğini ısındıktan sonra yüzeyde kalmaya çalıştığını yüzmeye çalışarak da kendini yormadığını anlattı.

Vahim iddia

Aynı marinada teknesi bulunan bazı kişiler aynı teknenin daha önce bir kez battığını, bir kez de ön kısmından yandığını iddia ettiler.

Kaptana gözaltı, sahibine soruşturma

Yüzmek için denize atlayan 3 yolcusundan birinin öldüğü birinin birinin ise halen arandığı teknenin kaptanı Tolga D. Gemlik Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorgusu tamamlanan Tolga D. "Birden fazla kişinin taksitle ölümüne sebebiyet vermek, 1 kişinin taksirle yaralanmasına sebebiyet vermek ve deniz güvenliğini tehlikeye sokmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan teknenin sahibi olduğu öğrenilen E.D. isimli kadının da ifadesinin alındığı Cumhuriyet Savcılığınca tahkikat başlatıldığı öğrenildi.