TEKNOFEST heyecanı Ankara’da başladı! Herkesin gözü semalarda olacak! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tv100’e konuştu

Türkiye'nin en büyük havacılık fuarı TEKNOFEST Ankara’da başladı. tv100 ekibi de TEKNOFEST heyecanını alandan aktarıyor. Türkiye Savunma Sanayisinin gözbebeği araçların sergilendiği ve büyük küçük çok sayıda misafirini ağırlayan TEKNOFEST'te tv100 mikrofonlarına TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil konuştu. Kotil, savunma sanayi alanında ülkemizin gözdesi olan hava araçlarının son durumuna ilişkin bilgiler paylaştı.

TEKNOFEST coşkusu Ankara'da başladı. 3 Eylül tarihine dek Ankara Etimesgut Havalimanı'nda ziyaret edilebilecek olan festivalde TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, tv100'e özel açıklamalar yaptı.

Kotil, TEKNOFEST'in gençlerin mühendislik bölümlerine olan ilgisini ciddi düzeyde artırdığına işaret ederek Türkiye'nin savunma sanayide geldiği noktayı değerlendirdi. Kotil ayrıca festivalde maketleri sergilenen Türkiye savunma sanayinin gözde hava araçlarıyla da ilgili bilgiler verdi.

TEKNOFEST heyecanı Ankara’da başladı! Herkesin gözü semalarda olacak! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tv100’e konuştu - Resim : 1

"ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE MÜHENDİSLİK TÜM BÖLÜMLERİ GERİDE BIRAKTI"

Festival alanında tv100 muhabiri Vuslat Ay'a konuşan Temel Kotil şunları söyledi:

"Festivale aileler, çocuklarıyla geliyorlar. Evlatlarımız TEKNOFEST'i görünce büyüyüp mühendis olma hayali kuruyorlar. TEKNOFEST'in bir amacı da gençlerimizi motive ederek bu alanlara yönlendirmek. Bu yılki üniversite giriş puanlarına baktığımızda mühendislik fakültelerinin tüm bölümleri geride bıraktığını görüyoruz. Bunda bu festivalin büyük bir katkısı var.

"TUSAŞ OLARAK 2028 YILINDA İLK 10'A GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

TUSAŞ olarak birçok ürün ortaya çıkardık. 6 bin 700 mühendisimiz var. Tesislerimizin tamamını kurduk. Şu anda TUSAŞ dünya sıralamasında 50'lerde. Gençlerimizde bize katıldığında 2028 yılında ilk 10'a girmeyi hedefliyoruz.

Yurt dışından farklı ülkelerden gelen misafirlerimiz, gençlerimizin mühendisliğe olan ilgilerini görünce, kendi ülkelerinde mühendisliğe ilişkin talep azlığını dile getirerek imreniyorlar. Ülkemizde çok fazla istekli insanımız var. Bu konuda ilerleyen zamanlarda da ilkleri göreceğiz."

TEKNOFEST heyecanı Ankara’da başladı! Herkesin gözü semalarda olacak! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tv100’e konuştu - Resim : 2

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN GÖZDE ARAÇLARINDA SON DURUM...

Temel Kotil, festival alanında Türk Savunma Sanayisinin gözde araçlarının maketleri önünde bilgilendirmelerde de bulunarak araçlara ilişkin son gelişmeleri paylaşıp şunları söyledi:

"Kaan: 5. nesil savaş uçağımız. Yurt dışındaki kimi ülkelerle bunu nasıl 6. nesil yaparız bunu konuşuyoruz. Kaan Cumhurbaşkanımızın da İDEF'de ifade ettiği gibi bu yıl sonunda uçacak.

Anka: Hava, deniz, jandarma ve özel kuvvetlerde kullanılıyor. Teröre göz açtırmıyor. Anka'yı yurt dışında da birçok ülkeye sattık.

Hürjet: Hürjet'i 1 Mayıs öncesinde törende uçurmuştuk. 16. uçuşunu da bugün yaptı. 2025 yılında hava kuvvetlerine teslimi yapılacak.

Gökbey: Teslimat aşamasında. Önce az sayıda prototip yapıyoruz. Yıl başından itibaren ayda 2 ve yıl sonunda ise üretimi ayda 4'e çıkacak. Jandarma, hava kuvvetleri, sağlık bakanlığı ve yurt dışında da özellikle körfez ülkelerine büyük tekliflerimiz var."