Memur ve memur emeklisi zammı göründü! Gözler nisan, mayıs, haziran verilerinde! Memura ek ödeme ve maaş zammı ne olur?

Mart ayı enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon verileriyle milyonlarca çalışan ve emekliyi yakından ilgilendiren enflasyon farkı hesaplamaları da şimdiden yapılmaya başlandı. Ocak ve temmuz ayından itibaren ilk 6 aylık dönem için memur maaş zammına ek enflasyon farkı yansıtılıyor. Peki, Memura ek ödeme ve maaş zammı ne olur? Temmuz ayında emekli ve memurlar ne kadar zam alacak? 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Memur ve memur emeklisi zammı göründü! Gözler nisan, mayıs, haziran verilerinde! Memura ek ödeme ve maaş zammı ne olur?

TÜİK’in mart ayı enflasyonunu açıklamasının ardından memur ve memur emeklisine zamma ek verilecek enflasyon farkı da şimdine ortaya çıktı. Ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere yapılan maaş zammına ek, enflasyon farkı yansıtılıyor. Zam farkı olarak da bilinen enflasyon farkı 3 aylık verilerle birlikte şimdiden göründü.

TÜİK’in enflasyon verilerine göre, martta aylık bazda yüzde 2,29 artarken yıllık bazda yüzde 50,51 oldu.

3 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Mart ayı enflasyon rakamları beklentinin altında gerçekleşti. Analistler enflasyonun baz etkisinden dolayı da hızla düşme eğilimine gireceğini belirtiyor. Açıklanan verilere göre, ocak, şubat, mart aylarını içeren 3 aylık enflasyon yüzde 12.52 seviyesinde gerçekleşti. Buna nisan, mayıs ve haziran aylarının da eklenmesiyle birlikte memur ve emeklilerin maaş zamlarına ek alacakları enflasyon farkı da belli olacak. Memur ve emeklinin zam farkı için 3 aylık veri bekleniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ENFLASYON FARKI NE OLUR?

Gözler temmuz ayında yapılacak memur zammına çevrilirken yapılacak artışa ek, yüzde 30'lar seviyesinde enflasyon farkı oluşur yorumları yapılıyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE TEMMUZDA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Enflasyon ve toplu sözleşme zammı ve memura verilecek ek sosyal refah payı ile beraber memur ve memur emeklisine yüzde 30 zam bekleniyor.