Teravih namazı nedir? 2022 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır?

On bir Ayın Sultanı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Teravih namazı nedir? soruları sıklıkla aranmaya başlandı. Oruç, ibadet ve sabır ayı olarak bilinen Ramazan ayının vazgeçilmezi teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır?

Teravih namazı nedir? 2022 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır?

On bir Ayın Sultanı Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Ramazan ayı birlik beraberlik ayıdır. Milyonlarca müslümanın heycanla beklediği Ramazan ayı 2 Nisan'da başlayacak. Ramazan ayına özel bir namaz olan teravih kullanıcılar tarafından, Teravih namazı nedir? sorusunu araştırmasına neden oldu. Peki, 2022 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? İşte, detaylar haberimizde...

Teravih namazı nedir? 2022 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? - Resim : 1

Teravih namazı nedir?

Terâvih namazı, Kutsal Ramazan ayında her gece kılınan bir nafile namazdır. Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkede kabul edilir ve yirmi rekat cemaatle kılınır. Tek başına da kılınabilir. Cemaat ile kılınması daha makbuldür. Her iki rekatta ara verme veya her dört rekatta ara verilerek kılınır. Sekiz rekatta kılınabilir.

Teravih namazı nedir? 2022 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? - Resim : 2

İlk teravih namazı ne zaman, saat kaçta?

Diyanet İşleri Bakanlığı'nin 2022 Dini Günler Takvimine göre; bu yıl Ramazan 2 Nisan'da başlayacak. Bu yılın ilk teravih namazı 1 Nisan 2022 gecesi kılınacak. İlk teravih namazı 1 Nisan Cuma günü yatsı namazından sonra kılınacaktır.

Teravih namazı nedir? 2022 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? - Resim : 3

Teravih namazı nasıl kılınır?

İlk önce yatsı namazının sünneti kılınır ardından yatsı namazının farzı cemaatle kılınır. Farzın ardından yatsı namazının son 2 rekat sünneti kılınır.

 Bundan sonra müezzin kayyım teravih namazı için nidada bulunur. Böylece imam hatiple birlikte teravih namazına niyet edilerek başlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır.