Terlikle yemek sırasına giren depremzede kızı gören görevliden alkışlanacak hareket! Helal olsun sana

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında afet bölgesindeki yaraları sarmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlar TIR'larla bölgeye getirilirken gönüllü görevliler tarafından depremzede vatandaşlara dağıtılıyor. Yemek sırasına giren küçük bir kızın terliklerle geldiğini gören görevlinin yaptığı hareket herkesi duygulandırdı.

Terlikle yemek sırasına giren depremzede kızı gören görevliden alkışlanacak hareket! Helal olsun sana

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Tüm Türkiye'yi derinden üzen afetin ardından tüm şehirlerden yardım ve destek ekibi akın akın bölgeye gönderildi. 

Terlikle yemek sırasına giren depremzede kızı gören görevliden alkışlanacak hareket! Helal olsun sana - Resim : 1

TERLİKLERLE YEMEK SIRASINDA

Depremzedeler için kurulan çadırlar, yemek dağıtımları faaliyetleri devam ederken sosyal medyada paylaşılan bir video durumun ne kadar içler acısı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerde, afet bölgesinde yemek sırasına giren minik bir kız çocuğunun ayağında terlik olduğu görüldü. Zorlu kış şartlarının yaşandığı bölgede küçük bir kızın terlikle beklediğini gören görevli, hemen oradaki başka bir görevliye bot getirmisini söyledi. Küçük kızdan terliklerini çıkarmasını isteyen görevli, hemen botları küçük kıza giydirdi. O anlar kayıt altına alınırken sosyal medya kullanıcıları, "Allah razı olsun bu evlatlarımızın yüzünde küçücük de olsa bir tebessüm yaratan herkesten" yorumunda bulundu. 

Terlikle yemek sırasına giren depremzede kızı gören görevliden alkışlanacak hareket! Helal olsun sana - Resim : 2

Terlikle yemek sırasına giren depremzede kızı gören görevliden alkışlanacak hareket! Helal olsun sana - Resim : 3