TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı! Liglerin durumu ne olacak? EURO 2032 Türkiye’den alınacak mı?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Meler'in iyi olduğunun bilgisini veren Büyükekşi liglerin durumu için, “Yarın TFF toplantımız var. Yarın yönetim toplantımızda tüm konuları açıklığıyla ligin nasıl devam edeceğiyle ilgili, ne kararlar alacağımızla ilgili daha detaylı bilgiler vereceğiz” dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı! Liglerin durumu ne olacak? EURO 2032 Türkiye’den alınacak mı?

Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında oynanan MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğü sonrası istenmeyen olaylar yaşandı. Müsabakanın 1-1 sona ermesinin ardından sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Aldığı darbe sonrası yere düşen Meler’e K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar tekme attı.

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanması sonrası adliyeye sevk edildi.

TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı! Liglerin durumu ne olacak? EURO 2032 Türkiye’den alınacak mı? - Resim : 1

FARUK KOCA VE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Faruk Koca ve 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

“HOCAMIZIN DURUMU İYİ İZMİR’E GİTMEK İSTİYOR”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler’i ziyaret etmesinin ardından açıklamalarda bulundu. TFF Başkanı Büyükekşi, "Hocamızın 10 günlük bir yavrusu var, bir an önce ailesine dönmek istiyor. İzmir'e gitmek istiyor. Durumu gayet iyi, yarın taburcu olacak. Bu konunun artık unutulmaması lazım. Bugün bakanlarımızla çok önemli görüşmeler yapacağız” dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı! Liglerin durumu ne olacak? EURO 2032 Türkiye’den alınacak mı? - Resim : 3

"EURO 2032'NİN ALINMASI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Büyükekşi yaşanan olayların ardından EURO 2032’nin Türkiye’den alınacağı iddialarına ilişkin ise, "Biz TFF olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa Şampiyonası'na katıldık, vatandaşlarımızı onurlandırdık . Ama bu işin kesinlikle unutulmaması lazım. Bu bir milat olmalı. Dün akşam da söyledim artık yeter. EURO 2032'nin bizden alınmsı söz konusu değil. UEFA Başkanı Ceferin aradı, 'Yanınızdayız' dedi. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyelim. Futbolun doğru şekilde devam etmesi önceliğimiz. Hakemimiz önemli. Hakemlerimizin ruh sağlığı önemli. Biz bunun için buradayız. Daha sonra gerekli açıklamaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı! Liglerin durumu ne olacak? EURO 2032 Türkiye’den alınacak mı? - Resim : 4

LİGLERİN DURUMUYLA İLGİLİ KARAR YARIN VERİLECEK

Ertelenen liglerin durumu hakkında bilgi veren Büyükekşi, "Yarın TFF toplantımız var. Yarın yönetim toplantımızda tüm konuları açıklığıyla ligin nasıl devam edeceğiyle ilgili, ne kararlar alacağımızla ilgili daha detaylı bilgiler vereceğiz. Kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bugün temaslarımızı yapalım. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu oldu, 2 hafta sonra tekrar aynı hale döndü, bunu kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.