Herkesi ağlatan çocuk oyuncu Sharyn Moffett yaşamını yitirdi

Cary Grant ve Bela Lugosi gibi yıldızların filmlerinden tanıdığımız çocuk oyuncu Sharyn Moffett, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Sharyn Moffett, klasikler arasında yer alan The Body Snatcher filmindeki rolü ile adını tüm dünyaya duyurmuştu.

Herkesi ağlatan çocuk oyuncu Sharyn Moffett yaşamını yitirdi

1940'lı yıllara damgasını vuran ve sinema tarihinde mihenk taşı sayılan Cary Grant'ın minik rol arkadaşı Sharyn Moffett hayatını kaybetti. 

Çocuk oyuncu Sharyn Moffett'in ölümünü kendisi gibi oyuncu kardeşi Gregory Moffett tarafından duyuruldu.

Sharyn Moffett'in kaybı için yapılan açıklamada ünlü çocuk yıldızın bugün Pittsburgh'daki bir hastanede doğal yollarla yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yıldız çocuk oyuncu Sharyn Moffett The Body Snatcher'da Boris Karloff ve Bela Lugosi ile birlikte rol almış yeteneğini tüm dünyaya gösterme fırsatı bulmuştu.

Herkesi ağlatan çocuk oyuncu Sharyn Moffett yaşamını yitirdi - Resim : 2

8-15 yaşları arasında 12 filmle zirve yaptı

Moffett, 1994-51 yıllarından 8-15 yaşlarına denk gelen dönemde 12 filmde rol aldı. My Pal Wolf ([1944), A Boy a Girl and a Dog (1946]) ve Rusty Leads the Way (1948) seri filmlerde bir köpekle birlikte maceradan maceraya atıldı ve yüzünü tanıttı.

1946'da ise Richard Fleischer'ın yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Child of Divorce'da anne ve babasının boşanmasıyla ezilen bir çocuğu canlandırarak herkesi gözyaşlarına boğdu.

Moffett, 1948'de ailenin 200 yıllık yıkık bir çiftlik evini satın aldığı Bay Blandings Builds His Dream House'da Cary Grant ve Myrna Loy'un küçük kızını oynadı.

1945 yılında ise The Body Snatcher'da Bela Lugosi ve Boris Karloff'la birlikte ameliyat olması gereken felçli bir kızı oynayarak sanat hayatında zirve yaptı.