Tiktok akımını deneyen çocuk zehirlenerek hayatını kaybetti

İngiltere'nin Lancaster kentinde, TikTok'ta gördüğü bir akımı deneyen çocuk zehirli gaz çekti. Hastanede tedavi altına alınan çocuk kurtarılamadı.

Tiktok akımını deneyen çocuk zehirlenerek hayatını kaybetti

İngiltere’de yaşayan Tommie-Lee Gracie Billington isimli çocuk, bir arkadaşının evinde kimyasalların solunmasını içeren 'kromlama' denilen akımı denemeye çalıştı. Fenalaşan çocuk, eve gelen sağlık ekipleri tarafından kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Zehirli gazı soluyan Tommie, kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

AİLEMİZ PERİŞAN DURUMDA

11 yaşındaki çocuğun büyükannesi Tina, "Tıpkı babası gibi altından bir kalbi vardı. Ailemiz perişan durumda" dedi. Tina, sosyal medya devini çocukları korumak için 'daha fazlasını yapmaya' çağırdı.

Tiktok akımını deneyen çocuk zehirlenerek hayatını kaybetti - Resim : 1

TİKTOK SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin açıklama yapan TikTok sözcüsü ise, platformda böyle bir akımın yer almadığını söyledi. Sözcü, 'kromlamanım' TikTok'a özgü bir trend olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını ifade etti.

'CHROMİNG CHALLENGE' NEDİR?

Bu tehlikeli trend, boyalar, çözücüler, sprey kutuları, temizlik ürünleri veya petrol gibi zehirli kimyasalları soluma eylemini içeriyor. Bu maddelerin solunması kısa süreli bir 'uyuşturucu etkisi' yaratabiliyor ve konuşma bozukluğu, baş dönmesi, halüsinasyonlar, mide bulantısı ve oryantasyon kaybına yol açabiliyor.