TikTok'ta öldüren trend! Akıma uyan 4 kişi, boynu kırılarak öldü

Tüm dünyada son zamanların en çok kullanılan uygulaması TikTok’ta çıkan bir trend can aldı. Boat Jumping" adı verilen ve insanların hızla giden teknelerin arkasından atlayıp sıçrama ya da geri takla atma trendinde 4 kişi boynu kırılarak öldü. Yaşanan feci olaydan sonra birçok kullanıcı bu tarz akımlara karşı tepki göstererek uyarılara bulundu.

Son zamanların can alan oyunlarından sonra şimdi de can alan trendler gündem oldu. En son TikTok’ta çıkan bottan atlama trendi 4 kişinin boyunlarını kırarak ölümüyle sonuçlandı.

BOYUNLARI KIRILDI

Bu trend, "Boat Jumping" adı verilen ve insanların hızla giden teknelerin arkasından atlayıp sıçrama ya da geri takla atma eylemlerini gösteren bir nevi meydan okuma. Ancak bu eylemi gerçekleştiren 4 kişi, suya düştükten sonra boyunlarını kırmış ve hareket edemeyerek boğularak hayatını kaybetmişti. Bu durum yetkililerin kullanıcılara bu konuda uyarılarda bulunmasına neden oldu.

"4 BOĞULMA VAKASI YAŞANDI"

ABD'deki son olayın ardından konuşan Childersburg Kurtarma Ekibi Kaptanı Jim Dennis, yaşanan bu ölümlerin "kolayca önlenebilir" olduğunu belirtti. Dennis, "Son altı ayda, kolaylıkla önlenebilir dört boğulma vakası yaşandı. TikTok'ta bir meydan okuma gerçekleştiriyorlar; hızlı giden bir tekneye biniyorlar, teknenin yanından ayakları önce olacak şekilde atlıyorlar ve suya eğiliyorlar" dedi.

ÖLÜM ANINI TİKTOK'TA KAYDEDİYORDU

Son kurbanlardan birinin, üç çocuk babası olan bir adam olduğu doğrulandı. Adamın eşi ve çocukları, adamın hayatını kaybettiği sırada teknede bulunuyordu ve üzücü bir şekilde ismi açıklanmayan eşi, adamın ölüm anını TikTok için kaydediyordu.