Erkan Baş, "TİP, CHP'den 30 milyon TL aldı" iddiasına tv100'de yanıt verdi

tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'na bağlanan Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş, gazeteci Bahar Feyzan'ın "TİP, CHP'den 30 milyon TL aldı" iddiasına "diğer partileri değerlendirmek bana düşmez ama Türkiye siyasetinin en temiz partisi bu konuda. Dolayısıyla açık bir yalan var ortada" diyerek yanıt verdi.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, gazeteci Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Gazeteci Bahar Feyzan'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) genel seçimde CHP'den 30 milyon TL aldığı iddiası üzerine TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, tv100 yayınına bağlandı. 

"AÇIK BİR YALAN VAR ORTADA"
Feyzan'ın 30 milyon TL iddiasıyla ilgili Baş "Baktırmaya gerek duymadan yalan diye açıklama yaptık çünkü biliyoruz ki partimizin toplam seçim bütçesi bile 30 milyonu bulmamıştır. Biliyoruz ki diğer partileri değerlendirmek bana düşmez ama Türkiye siyasetinin en temiz partisi bu konuda. Dolayısıyla açık bir yalan var ortada."  dedi.

tv100’E 2022 BÜTÇESİNİ GÖNDERDİ

Erkan Baş, yayının ardından tv100 yorumcusu, gazeteci Barış Yarkadaş'a TİP’in 2022 yılı bütçesini gönderdi. AYM'ye verilen bütçenin genel toplamının, 3.422.525,30 TL olduğu görüldü.

"ÇOK GÜVENDİĞİM BİR KAYNAĞIM VAR"
Baş'ın açıklaması üzerine tv100'e bağlanan Feyzan "Çok güvendiğim bir kaynağım var onunla konuştum, zaten bu sürecin içinde olan bir isim olduğu için bunu bu kadar emin bir tonda yazdım." dedi.

FEYZAN NE DEMİŞTİ?
Feyzan, kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, "Türkiye ve dünyanın yüzde 99’unun işçi olduğunu savunan Erkan Baş; 'Varlık sebebimiz, eşit yurttaş olarak yaşayacağımız bir ülke ve dünya hayali için mücadele etmek' demişti. Fakat seçim yoluna CHP’den aldığı 30 milyon TL sermaye ile çıktı" cümlelerine yer vermişti.