TİP’ten CHP’ye “sağcı aday’’ mesajı…

Yerel seçimler yaklaşırken tüm partiler tutumlarını belirliyor ve tavrını açıklıyor. CHP’den AK Parti’ye, Yeniden Refah’tan Saadet’e dek neredeyse tüm partiler nasıl bir yol izleyeceklerini kamuoyu ile paylaşıyor.

Ne yapacağı merak edilen partilerden biri de hiç kuşkusuz ki TİP

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 2023 Genel Seçimleri'nde üç puana yakın bir oy alarak dikkatleri üzerine çekti.

Muhalefetin bir kısmı “TİP’in aday çıkarması HDP’ye zarar verdi’’ eleştirisini getirse de TİP bildiği yoldan şaşmadı.

Özgürlük ve Demokrasi İttifakı ile birlikte hareket eden TİP şimdi ise yerel seçimin yol haritasını belirlemekle meşgul.

TİP’ten CHP’ye “sağcı aday’’ mesajı… - Resim : 1

NE YAPACAKLAR?

Önceki gün konuştuğum TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a “Yerel seçimde ne yapacaksınız?” diye sordum.

DEM Parti ile yerel seçimde ‘’ittifak yapması’’ beklenen TİP’in Genel Başkanı Erkan Baş, “İl başkanlarımız ile buluştuk, konuştuk, süreci değerlendirdik. Yerel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte hareket edebiliriz. Bu süreç yaklaşık 10 gün içinde tamamlanacak. Partimizin kurulları buna karar verecek’’ dedi.

Bu ayın 24’üne kadar TİP Belediye Başkan Aday Adaylarının başvurularını alacaklarını da ifade eden Baş’a “Birçok yerde aday çıkardığınız takdirde CHP yönetimi ve seçmeni sizi kaybettiren parti olarak eleştirebilir’’ dedim. TİP’li Baş, “Biz kaybettiren parti olmak istemiyoruz. Ancak bizden beklentisi olan partilerin de buna göre aynı sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor” cevabını verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş şöyle devam etti:

“Eğer önümüze sağcı adaylar getirilir ve ‘Seçim sadece bu isimlerle kazanılır’ denirse ve bu bize dayatılırsa biz de o halde Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime gireriz.”

Erkan Baş’ın CHP’ye ve yeni Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik bu mesajı açık ve net…

Bakalım CHP bu mesajı nasıl okuyacak ve nasıl adımlar atacak…