TOKİ Kayabaşı 2+1 kura sonuçları açıklandı

TOKİ Kayabaşı 2+1 dairelerin kura sonuçları açıklandı. TOKİ'nin web sitesinde yer alan bilgilere göre 2+1 daire almaya hak kazanan kişilerin listesi belli oldu. TOKİ kura sonuçlarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

TOKİ Kayabaşı 2+1 kura sonuçları açıklandı

TOKİ tarafından Kayabaşı bölgesinde yapılacak olan düşük gelirli ailelere yönelik dairelerden 2+1 olanların kura çekimi 26.06.2019'da (dün) yapıldı. Kura sonucu daire almaya hak kazanan ve yedek listede bulunanların isimleri TOKİ'nin resmi web sitesinden açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda başvuruları toplanan konutlar için müjdeli haber bekleyen vatandaşlara sonuç kazanmasalar dahi SMS ile bildirilecek. Bugün de TOKİ'nin yaptığı 3+1 dairelerin kurası çekildi. 3+1 dairelerin kura sonuçlarını da haberimizi takip ederek öğrenebilirsiniz.

TOKİ Kayabaşı 2+1 kura sonuçları açıklandı - Resim : 1Hak kazananlar ne yapacak?

TOKİ'den çekilen kura sonrası hak sahibi olmanızın ardından gerekli belgeler ile işlemlerinize devam edeceksiniz. Yapılan sözleşmenin ardından, gerekli işlemleri yapabilmeniz için o konutlar için ilan tarihi yayınlanacaktır. Bu tarihler arasında size kura ile çıkan konuta ait, aracı banka eğer ki Ziraat Bankası ise o bankaya giderek, konut tahsis belgesi ilgili bankadan alacaktır. Bu belgede hak sahibine ait bilgiler bulunmaktadır. Bu Konut Tahsis Belgesi eksiksiz doldurulduktan sonra, ilgili temerküz banka şubesi aracılığı ile T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne ulaştırılacaktır.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü kredi talebinizi TOKİ’ye iletecek, açılacak olan kredi miktarı ise konut bedeli üzerinden mahsup edilecek, ayrıca bakiye borç kalması gibi bir durumda ise satış sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır.

TOKİ Sözleşme İmzalama İşlemleri

TOKİ tarafından ilan edilen tarihler arasında kura çekiliş işlemi ile belirlenen konutunuza ait peşinat bedelini yatırarak sözleşmelerini imzalayacaklardır. Almış olduğunuz konut için % 10 peşinat ve 240 ay vadeli ödeme şeklinde olup, taksitlerin başlangıcı konutun teslimini takip eden aydan itibaren başlayacaktır.