Toprak kayması yaşanan madeni 2022'de tv100 gündeme getirmişti! Anagold'a hem ceza verilmişti hem de faaliyetleri durdurulmuştu

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması sonrasında çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi olay yerine sevk edildi. Maden sahasının Anagold Madencilik'e ait olduğu ortaya çıktı. Madencilik şirketi daha önce doğa katliamı nedeniyle tv100 tarafından gündeme getirilmişti. Siyanür sızıntısı olayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Anagold Madencilik'e ceza ve faaliyetlerinin durdurulması cezası verilmişti.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Maden sahasında 400 personelin katılımıyla arama kurtarma çalışması devam ederken, olaya ilişkin adli soruşturma başlatıldı. Öte yandan toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemlerin alındığı bildirildi.

ANAGOLD MADENCİLİK'İ TV100 GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Toprak kayması yaşanan maden sahasının Anagold Madencilik'e ait olduğu ortaya çıktı. Anagold Madencilik'i doğa katliamı yaptığı için tv100 gündeme getirmişti. İliç’teki Çöpler Köyü’nde bulunan altın madenindeki siyanür borularından birisi kırılmış 20 ton siyanür Fırat Nehri’ne karışmıştı. 

ANAGOLD'A HEM CEZA VERİLMİŞTİ HEM DE FAALİYETLERİ DURDURULMUŞTU
20'den fazla kimyasal maddenin kullanıldığı altın arama madenlerinin hemen yanındaki ağaçlar, doğalar aslında kimyasal maddelerin ne kadar zarar verdiğini tv100 gözler önüne sermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı siyanür sızıntısının yaşandığı firmaya hem ceza kesmiş hem de faaliyetini durdurmuştu.