Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Elazığ, Erzincan, Erzurum… Bu tehlikeyi unuttunuz ama çok ölümcül

Ülkemizde boz ayılarının mart ve nisan ayları arasında kış uykusundan uyandığı biliniyor. Şu ana kadar boz ayıların sıklıkla görüldüğü illerimizde Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Elazığ, Erzincan, Erzurum'dan herhangi bir saldırı haberi gelmedi ama yaz aylarına doğru saldırıların artabileceği uyarısı yapılıyor.

Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Elazığ, Erzincan, Erzurum… Bu tehlikeyi unuttunuz ama çok ölümcül

Türkiye çok uzun geçen bir kış mevsiminin ardından yaz aylarına hazırlanıyor. Nisan aylarında hava sıcaklıklarının yeniden düşmesiyle birlikte vatandaşlar adeta güneşe hasret kaldı. Bir yandan doğayla ilgili de önemli gelişmeler yaşanıyor. 

KIŞ UYKUSU UNUTMUŞLARDI

Zaten halihazırda yeteri kadar soğuk olmaması nedeniyle kış uykusunu unutan ve dengeleri şaşan boz ayılardan bazılarının kış uykusundan uyanması bekleniyor. Ayıların agresif olarak uyanması ise uzmanların korktuğu bir detay.  

Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Elazığ, Erzincan, Erzurum… Bu tehlikeyi unuttunuz ama çok ölümcül - Resim : 1

ŞU ANA KADAR SALDIRI HABERİ GELMEDİ

Geçtiğimiz yıllarda bir kadını yoğun bakımlık eden boz ayılarla ilgili şu ana kadar herhani bir saldırı haberi gelmedi. Boz ayıların daha çok Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Elazığ, Erzincan ve  Erzurum'da görüldüğü biliniyor. Havaların ısınmasıyla birlikte ayı saldırılarının artabileceği de unutulmamalı.