Trabzon'da hamsi tezgahlardan taştı! 3 kilogramı 100 liradan kapış kapış satılıyor

Hamsi denilince ilk akla gelen şehir olan Trabzon'da son günlerde bollaşan hamsi kapış kapış satılıyor. 3 kilogramı 100 liradan tezgahlara iniyor.

Trabzon'da hamsi tezgahlardan taştı! 3 kilogramı 100 liradan kapış kapış satılıyor

1 Eylül'de başlayan av sezonu başında kilogramı 125 liradan satılan hamsinin fiyatı, avcılığın artmasıyla düşmeye başladı.

"KİLOSU 50, 3 KİLO ALIRSA 100 LİRA"

Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahında balık satan Mehmet Can Örseloğlu, Trabzon'un Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçeleri ile Giresun'da hamsi avlandığını söyledi. Hamsi fiyatlarının makul olduğunu belirten Örseloğlu, "Hamsinin kilogramını 50 liraya, vatandaş 3 kilogram alırsa 100 liraya satıyoruz. Vatandaşlar şu bolluk ve bereketli günlerden yararlansın. Tuzlamak isteyen ve dolabına koymak isteyen koysun." dedi.

15 ÇEŞİT BALIK TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

Örseloğlu, hamsinin yanı sıra istavrit, sargan, tirsi, mezgit, torik, çupra, levrek, alabalık, barbun, kötek ve mavruş gibi yaklaşık 15 çeşit balığın tezgahları süslediğini aktardı.

Cem Yazıcı ise 3 kilogramı 100 liradan satılan hamsinin fiyatının çok uygun olduğunu ifade ederek, "Vatandaşların hamsiye ilgisi oldukça güzel. Vatandaşlar bu fırsatı kaçırmadan hamsi almaya gelsin çünkü fiyat bu şekilde devam etmez, 60 ya da 75 liraya kadar çıkabilir." diye konuştu.