Terlik silah sayıldı, hapsi isteniyor!

Trabzon'da iki çocuğun kavgasına karışan kadınlar mahkemelik oldu. Tartıştığı kadına terlik fırlattığı iddia edilen kadın hakkında savcı hapis cezası istedi.

Terlik silah sayıldı, hapsi isteniyor!

Trabzon'da kavga eden kardeşinin kavgasına katılan ve terlik fırlatan kadın için şikayetçi olununca terlik silah sayıldı. Kadın hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Günebakış'ın haberine göre, Trabzon’un Kaşüstü Mahallesi'nde 29 Haziran 2020 tarihinde 11 yaşındaki M.K. ile 8 yaşındaki Y.K. arasında kavga çıktı. M.K., kendisinden üç yaş küçük olan Y.K.'yi darp etti. Bunun üzerine çocuğun ablası A.Y., kardeşini döven M.K.'nin kulağını çekti.

Tehdit ve terlik

Bu durumu öğrenen M.K.'nın annesi E.K. ise evine gittiği A.Y. ile tartıştı. Tartışma sırasında A.Y.'nin, “Sen kimsin kapıma niye geldin. Seni asarım öldürürüm, boğarım” şeklinde sözler sarf ettiği iddia edildi. E.K., şikâyetçi olduğu kadının kendisine terlik attığını da ileri sürdü. İfade veren A.Y. ise terlik atmadığını söyledi.

Hapis cezası istendi

Soruşturmayı tamamlayan savcı, A.Y. hakkında silahlı tehdit, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi basit yaralama suçlarından hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Asliye ceza mahkemesine gönderilen iddianamede A.Y. adlı kadının iki suçtan 2.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapsi istendi.