Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa kararı aldı! O isim başkanlık çalışmalarına başladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, istifa kararı aldı. Yönetim olağanüstü kongre kararı alırsa, Ağaoğlu istifasını sunacak. Bu gelişme sonrası Asbaşkan Ertuğrul Doğan başkanlık için çalışmalara başladı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa kararı aldı! O isim başkanlık çalışmalarına başladı

UEFA Konferans Ligi'nden elenen ve ligde lider Galatasaray'ın 14 puan gerisine düşen Trabzonspor'da çarpıcı bir gelişme yaşandı. Fanatik'ten Umut Eken'in haberine göre Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, istifa kararı aldı. Ağaoğlu, istifasını yazıp imzaladı. 

Ahmet Ağaoğlu, yönetimden bazı isimlerin ‘Olağanüstü kongreye gidelim’ önerisinin ardından, "Yeterli 9 imzayı toplayın. Ben bırakıyorum. Herkesin önü açılsın" karşılığını verdi.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

Trabzonspor yönetimi, 9 imza ile ‘Olağanüstü kongreye gidelim’ kararı aldığı anda Ağaoğlu istifa dilekçesini sunacak. Ağaoğlu’nun kararında net olduğu ifade edildi.  

BAŞKANLIK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Ağaoğlu'nun kararı sonrası Asbaşkan Ertuğrul Doğan başkanlık için adaylık çalışmalarına başladı. 

‘Olağanüstü kongre’ talebinin Ertuğrul Doğan’dan geldiği, Doğan’ın gerekçesinin ekonomik sebepler olduğu belirtildi. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa kararı aldı! O isim başkanlık çalışmalarına başladı - Resim : 1

Ayrıca Abdullah Avcı’nın görev döneminde hocanın istediği transferlerin neredeyse tamamı yapıldı. Avcı bu dönemde en büyük desteği Ertuğrul Doğan’dan buldu.

Doğan’ın 10 milyon euro civarında kasa kolaylığı sağladığı belirtildi. 

AHMET AĞAOĞLU'NUN TRABZONSPOR BAŞKANLIĞI

Muharrem Usta’nın ardından 2018 yılında Trabzonspor Başkanı seçilen Ahmet Ağaoğlu, daha önce Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Golf Federasyonu başkanlığı da yaptı. Yaklaşık 5 yıldır bordo mavili ekibin başkanı olan Ağaoğlu, 1 Süper Lig, 2 Türkiye Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı.