Trabzonspor zirve yarışında yara aldı! Fenerbahçe ve Galatasaray’la puan farkı açılıyor, umutlar tükeniyor

Trendyol Süper Lig’de çıktığı 8 maçta 4 kez sahadan yenilgiyle ayrılan Trabzonspor’un zirveyle arasındaki puan farkı açıldı. Bordo-mavili takım, Fenerbahçe’nin 12, Galatasaray’ın ise 10 puan gerisinde yer alıyor.

Trabzonspor zirve yarışında yara aldı! Fenerbahçe ve Galatasaray’la puan farkı açılıyor, umutlar tükeniyor

Yeni sezona teknik direktör Nenad Bjelica yönetiminde başlayan Trabzonspor, yaz transfer döneminde Nicolas Pepe, Onuachu ve Batista Mendy gibi önemli isimler transfer etmişti. Bordo-mavili ekip bir türlü aradığı oyunu bulamazken, sergilenen performans geçen yılı bile arattı.   

Trabzonspor zirve yarışında yara aldı! Fenerbahçe ve Galatasaray’la puan farkı açılıyor, umutlar tükeniyor - Resim : 1

GEÇEN SEZONUN GERİSİNDE KALDILAR

Bordo-mavililer, bu sezon oynadığı 8 maçta 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde ederek 12 puan topladı. Trabzonspor, geçtiğimiz sezonun ilk 8 haftalık bölümünde ise 5 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 16 puan toplamıştı. Geçtiğimiz sezonun 4 puan gerisinde kalan Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezonu bile arar oldu.

Trabzonspor zirve yarışında yara aldı! Fenerbahçe ve Galatasaray’la puan farkı açılıyor, umutlar tükeniyor - Resim : 2

SON 6 SEZONUN EN BÜYÜK PUAN FARKI

Trabzonspor, zirve ile arasındaki puan farkını 12'ye çıkartarak son 6 sezonun en büyük puan farkını yaşadı. Söz konusu haftalara bakıldığından bordo-mavililer 2017-18 sezonunda lider ile arasında 13 puan fark bulunuyordu. Bordo-mavililerin 24 puan ile zirvede yer alan Fenerbahçe ile 12, 22 puanlı Galatasaray ile 10 puan fark var.