Trafikte yeni dönem! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

İçişleri Bakanlığı trafikte yeni dönemi başlatmak için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği hedefler doğrultusunda 80 milyon araç ve sürücüye hedef planlı denetimler kapsamında trafik denetimi yapılacak.

Trafikte yeni dönem! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Araç sahipleri dikkat! Trafikte yeni dönem başlıyor… 80 milyon araç ve sürücüye hedef planlı denetimler kapsamında trafik denetimi yapılacak. Cumhurbaşkanlığının 2023'e ilişkin Yıllık Programından derlediği bilgilere göre, güven ve huzur ortamının sağlanması, güvenlik hizmetlerinin sunumunda kalite ve etkinliğin artırılması, güvenlik birimlerinin kapasitesinin güçlendirilmesi için yürütülen çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Ölüm ve yaralanmalı kazaların en aza indirilmesi sağlanacak

 Program kapsamında, kara yolu trafik kazalarından kaynaklı ölüm, yaralanma ve hasarların en aza indirilmesi sağlanacak.

Yol kullanıcılarının hata yapacağını kabul eden ve yol güvenliğini trafik sistemi içerisindeki tüm aktörlerin ortak sorumluluğu olarak gören "Güvenli Sistem Yaklaşımı" benimsenecek ve kurumsal yapı tesis edilecek.

 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi İzleme ve Yürütme Kurulu ile İhtisas Gruplarının toplantılarının periyodik olarak yapılmasına devam edilecek.